Klant worden bij The Bookie

Klant worden bij The Bookie

Een account activeren

Hoe activeer ik mijn Bookie abonnement?

Alle abonnementen bij The Bookie werken in combinatie met The Bookie Webapp.

Als je naar https://app.thebookie.nl/subscriptions/ gaat, kan je het abonnement kiezen dat het beste bij je past. Met ieder abonnement maak je automatisch een eigen account voor The Bookie Webapp aan dat jouw persoonlijke boekhoudomgeving wordt. Ongeacht of je een betaald of gratis account hebt.

In vier stappen aan de slag

  1. Selecteer een abonnement dat past bij jouw verwachte jaaromzet

  2. Met je eerste iDeal betaling machtig je ons het bedrag maandelijks af te schrijven.

  3. Je kunt gelijk je eerste factuur versturen en uitgave invoeren.

  4. Zodra de betaling bij ons binnen is, krijg je een welkomsmail met extra uitleg.

The Bookie Webapp gratis proberen

Weet je nog niet zeker of je klant wilt worden of wil je alvast kijken hoe het programma eruit ziet? Maak dan een gratis light account aan. Met de light versie kan je gratis facturen aanmaken, verzamelt The Bookie Webapp automatisch je inkomsten per kwartaal en heb je toegang tot de overzichten op het dashboard. Zo kun je alvast aan de slag en zien of het boekhoudprogramma je visueel aanspreekt. Wil je zien wat de mogelijkheden van een betaald abonnement zijn? Bekijk dan de onderstaande video.

Van light abonnement naar betaald abonnement

Wil je ook uitgaven in je administratie kunnen uploaden, gebruik kunnen maken van de verschillende financiële overzichten en ons je administratie en aangiftes laten doen?

Zet dan je gratis light account om in een betaald account. Dat doe je door in te loggen en vervolgens via je naam rechtsboven onder de knop Account de optie Wijzig abonnement te selecteren. Hier selecteer je het abonnement dat bij jouw verwachte jaaromzet pas.

LET OP: zorg ervoor dat je persoonsgegevens onder Account volledig ingevuld zijn. Zonder je voorletters, achternaam, geboortedatum en bsn kunnen we ons niet bij de Belastingdienst machtigen en je uitstel aanvragen.

Kosten The Bookie Abonnement

Hoe duur is The Bookie?

Kosten abonnement

Bij The Bookie hanteren we drie tarieven. Het all-in pakket bieden we aan in abonnementsvorm en kost in 2018 € 360, €480 of €600 excl. 21% btw per boekjaar. Hiermee heb je je gehele administratie gedekt en zo weet je precies waar je aan toe bent! Je betaalt je abonnement echter in maandbedragen per automatische incasso.

Wanneer je vanaf de eerste maand klant bent, ontvang je na de afschrijving iedere maand van € 30, €40 of €50 exclusief 21% btw een factuur in The Bookie Webapp. Dit is deels dus al een vooruitbetaling op de jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting die na afloop van het jaar gedaan worden. Mocht je later in het jaar klant worden, dan ontvang je aan het eind van het jaar een aanvullende factuur voor het resterende deel (dus de maanden die je nog niet betaald hebt).

Mocht aan het eind van het jaar blijken dat je omzet hoger of lager is, dan wordt dit bij de laatste factuur gecorrigeerd.

Abonnement omzetten

Bij de betaalde abonnementen Starter, ZZPer, Ondernemer en de VOF abonnement krijg je een boekhouder. Heb je een light abonnement of andere versie? Log dan in en selecteer vervolgens via je naam rechtsboven onder de knop Account de optie Wijzig abonnement. Hier selecteer je het abonnement dat bij jouw verwachte jaaromzet pas. Nadat je eerste iDeal betaling door ons ontvangen is, krijg je een mail van ons waarin je aan je boekhouder voorgesteld wordt.

Facturen The Bookie

Net als alle andere zakelijke kosten neem je ook de kosten voor je Bookie abonnement op in je administratie. Lees hier waar je die vindt en hoe je die in je administratie opneemt.

Betaling verrichten en abonnement activeren

Handleiding voor klanten van The Bookie

Je bent klant bij de Bookie. Hoe werkt dat?

Moetje met plaatjes

Waarschijnlijk zit je niet te wachten op een lap tekst. Toch vragen we je deze handleiding door te lezen aangezien veel vragen beantwoord worden én wij er vanuit gaan dat je de onderstaande informatie weet. Daarom stoppen we er een aantal leuke plaatjes bij.

*wink*,

je Bookies.

Werkzaamheden abonnementen en extra mogelijkheden

Bij The Bookie neem je een all-in boekhoudpakket in de vorm van een abonnement af. Onder onze werkzaamheden vallen je btw-aangiftes, het opstellen van je jaarstukken, het indienen van je inkomstenbelastingaangifte en korte vragen. Dit betekent dat je zelf eenvoudig je uitgaven en inkomsten bijhoudt, maar dat iedere keer als er contact is met de Belastingdienst, The Bookie er even tussen zit om te zorgen dat alles zo ‘smooth’ als mogelijk verloopt. We stellen je altijd op de hoogte als we iets van je verwachten, maar eigen oplettendheid is natuurlijk ook aanbevolen aangezien je als ondernemer altijd zelf verantwoordelijk bent! De abonnementsprijs geldt alleen in combinatie met het gebruik van The Bookie Webapp en betreft de reguliere werkzaamheden rondom een goed bijgehouden administratie.

Heb je een langere vraag of uitgebreider financieel advies over investeringen, een hypotheek of iets anders nodig? Dan kunnen we er samen voor kiezen om een langer consult tegen betaling in te plannen. Via deze link onder knop 3 kun je rechtstreeks een consult inplannen (online of offline) op een moment dat het jou uitkomt. Kosten hiervoor zijn € 70 ex btw per uur.

The Bookie Webapp

Doorloop via ‘de rondleiding’ even de opties voordat je enthousiast aan de slag gaat en werk de persoonlijke gegevens en die van je bedrijf bij. Lees hier hoe. Je verstuurt je facturen en houdt je administratie bij in de webapplicatie van The Bookie

Facturen op je computer slepen en Bookie Bonnen: een app voor foto’s van je uitgaven

Raak nooit meer een bonnetje kwijt. Met Bookie Bonnen voeg je in no-time foto’s van de bonnen van je zakelijke uitgaven toe The Bookie Webomgeving. Lees hier hoe dat werkt.

Heb je facturen via de mail gekregen of online staan? Lees dan hier hoe je die toevoegt.

Onder de rubriek Uitgaven op deze help pagina lees je ook meer over autokosten, buitenlandse kosten, verlegging, kostenposten en nog veel meer.

Btw-aangiftes

Waarschijnlijk moet je zoals de meeste zzp’ers per kwartaal aangifte omzetbelasting (= btw) doen. Als klant bij The Bookie hoef je deze niet zelf in te dienen, maar doet je Bookie dat voor jou. Wel wordt er van je verwacht dat je tijdig je facturen verstuurt en uitgaven uploadt. Een week voor het einde van het kwartaal krijg je de eerste kwartaalherinnering. Werk je administratie in ieder geval vóór de 8e van de eerste maand van het nieuwe kwartaal bij, zodat we genoeg tijd hebben je administratie te controleren en de aangifte in te dienen. De deadlines zijn: 8 april, 8 juli, 8 oktober en 8 januari. Lees hier hoe het proces werkt.

Wanneer je je administratie hebt bijgewerkt, druk je op je dashboard op de knop “Bijgewerkt” dat achter het betreffende kwartaal verschijnt. Nu controleren en corrigeren we je administratie en dienen we je aangifte in. Kwartaal 3 - Q3 omzetbelasting aangifteAan de hand van je administratie en correcties die we doen geven we je eventueel tips over hoe je fouten kunt voorkomen en voordeel kunt behalen.

Jaarcijfers en aangifte inkomstenbelasting

Na afloop van het jaar moet de (verkorte) jaarrekening worden opgesteld en je aangifte inkomstenbelasting worden gedaan. Hiervoor hebben we meer gegevens van je nodig dan alleen je zakelijke administratie. Nu willen we graag je zakelijke bankafschriften, jaaropgaven en andere documenten.

Hiervoor kun je via  “Start aangifte inkomstenbelasting” de benodigde informatie aanleveren, zodat we niets vergeten. Het formulier geeft een compleet beeld van je situatie die van belang is voor je aangifte inkomstenbelasting. Bekijk hier alvast het overzicht.

Nadat je de checklist hebt ingevuld en de meeste documenten hebt aangeleverd, kun je een kwartiertje met je Bookie inplannen om telefonisch of online aanvullende vragen te stellen of uitleg te geven.. Lees hier hoe dat werkt en plan het meteen via de link.

De Belastingdienst: uitstel en machtigingen

We proberen alle jaarstukken binnen 3 maanden na het invullen van het formulier én het compleet aanleveren van de benodigde informatie op te stellen. Na het opstellen van je conceptrapport, dienen we na je goedkeuren je aangifte in. 

Uitstel en verlengd uitstel

Als je je administratie bij ons gedaan hebt, raden we je aan om in februari meteen de IB checklist te volgen en alle benodigdheden aan te leveren. Wij proberen dan je IB aangifte vòòr 1 mei in te dienen. Een voordeel hiervan is dat je geen belastingrente hoeft te betalen, mits de administratie compleet was en er zodoende geen afwijking wordt vastgesteld door de Belastingdienst. Aangezien het voor ons onmogelijk is om alle aangiftes inkomstenbelasting voor 1 mei af te ronden, vragen we (zoals gebruikelijk is) uitstel aan voor het doen van je aangifte inkomstenbelasting. Een voordeel daarvan is dat je je inkomstenbelasting later hoeft te betalen.

Als je geen uitstel aanvraagt en de aangifte niet op tijd indient, loop je het risico op een boete en een hoge aanslag inkomstenbelasting. Wel geldt: wie het eerst het formulier invult en z’n documenten aanlevert, zal als eerste aan de beurt zijn. Het uitstel geeft ons standaard tot 1 september uitstel en kan, slechts indien de ondernemer voorheen alle aangiftes tijdig heeft ingediend, verlengd worden tot 1 mei van het daaropvolgende jaar. Hier mag je echter niet vanuit gaan. 

Heb je ook een fiscaal partner en wil je dat we ook haar/zijn aangifte doen? Meld voor 1 mei bij je Bookie. Dan vragen we ook voor haar/hem uitstel aan. Lees onderaan hoe dit werkt.

Machtiging doorsturen

Voor het mogen indienen van je aangifte vragen we een machtiging aan die je te zijner tijd even aan ons door moet doorsturen. Lees wat deze machtigingen inhouden en hoe je ze doorstuurt.

Tarieven

Het all-in pakket bieden we aan in abonnementsvorm en kost in 2018 met een ZZP abonnement €480,- excl. 21% btw per kalenderjaar bij een omzet tot €60.000. Kies zelf het juiste abonnement dat past bij je omzet. Hiermee heb je je gehele administratie gedekt en zo weet je precies waar je aan toe bent!* Wanneer je vanaf het eerste kwartaal klant bent, ontvang je iedere maand een factuur voor €30,- €40,- of € 50,- exclusief btw. Dit is deels dus al een vooruitbetaling op de jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting die na afloop van het jaar gedaan worden. Mocht je later in het jaar klant worden, dan ontvang je aan het eind van het jaar een aanvullende factuur voor het resterende deel (dus de maanden die je nog niet betaald hebt). Aan het eind van het jaar wordt het abonnement aan de hand van de daadwerkelijke omzet gecorrigeerd en nagefactureerd.

Bij The Bookie hebben we drie abonnementen. Blijkt je omzet anders dan gedacht? Zet dan je abonnement makkelijk om naar hoger of lager tarief in The Bookie Webapp onder ‘Account’. Lees hier hoe je dat doet.

* De abonnementsprijs geldt alleen in combinatie met het gebruik van The Bookie Webapp en betreft de reguliere werkzaamheden rondom een goed bijgehouden administratie. Houd je je administratie geheel of gedeeltelijk in een ander programma bij? Dan doen we je administratie op maat en reken we een uurtarief. Lees hier hoe dat werkt.

Fiscaal partner? Meld dit!

De overeengekomen opdracht heeft geen betrekking op je partner (die in loondienst is). De partneraangifte doen we echter met liefde. Wil je hiervan gebruik maken, vink dan in The Bookie Webapp ‘fiscaal partner’ aan en lever de benodigde informatie aan zodat we ook voor haar/hem tijdig machtigingen en uitstel aanvragen.

De extra kosten voor een gezamenlijke aangifte met fiscaal partner in loondienst zijn per jaar € 70 ex btw.

Kosten buiten abonnement

 

Wat zijn de kosten voor werkzaamheden buiten het abonnement?

€ 70,- ex btw per uur

We hebben een uurtarief van € 70,- exclusief btw. Zodra je niet gebruik maakt van het abonnement of om extra werkzaamheden gevraagd hebt, noteren we de uren die we bezig zijn met jouw administratie en krijg je deze gespecificeerd gefactureerd. Dat houdt in dat je op de factuur kunt zien hoeveel uren we waaraan besteed hebben.

Consult

Als je uitgebreider de tijd nodig hebt of geen abonnement bij The Bookie hebt, kan je een consult plannen. Omdat je bijvoorbeeld een huis gaat kopen, een investering wilt bespreken, een nieuwe rechtsvorm of samenwerking start of een ander financieel vraagstuk hebt. Hiervoor maken we graag tijd vrij in onze agenda’s zodat we in alle rust jouw specifieke situatie kunnen bespreken. Voor deze tijd brengen we extra kosten in rekening.

Een consult kun je rechtstreeks inplannen onder kopje 3 op: https://www.thebookie.nl/plan-een-afspraak/

€ 70,- ex btw per jaar voor gezamenlijke aangifte fiscaal partner

De overeengekomen opdracht heeft geen betrekking op je partner (die in loondienst is). De partneraangifte doen we echter met liefde. Wil je hiervan gebruik maken, vink dan in The Bookie Webapp ‘fiscaal partner’ aan. De extra kosten voor een gezamenlijke aangifte met fiscaal partner in loondienst zijn per jaar € 70,- ex btw.

Extra werkzaamheden buiten het abonnement

De abonnementsprijs geldt in combinatie met het gebruik van The Bookie Webapp en betreft de reguliere werkzaamheden rondom een goed bijgehouden administratie. Onder de werkzaamheden vallen btw-aangiftes, het opstellen van je jaarstukken, het indienen van je inkomstenbelastingaangifte en korte vragen. Het kan echter zo zijn dat vanwege een verhuizing naar of vanuit het buitenland een extra formulier (M- of C-form) moet invullen, gebruik wilt maken van een investerings- of subsidiemogelijkheid of onze hulp nodig hebt bij een betalingsregeling. In alle gevallen kan je The Bookie inschakelen. Je ontvangt nadat we onze werkzaamheden hebben afgerond een factuur.

Jaarstukken en aangifte inkomstenbelasting

Helaas kunnen we voorafgaand geen goede inschatting maken van de kosten voor het opmaken van een jaarrekening en doen het van de Aangifte Inkomstenbelasting. Naast het feit dat we de (omvang en complexiteit) het bedrijf nog niet kennen, betreft je Aangifte Inkomstenbelasting nog veel meer zaken dan je onderneming. Zo nemen we je inkomsten uit andere werkzaamheden of uitkering mee, kijken we naar je privé situatie waaronder kinderen, huis, fiscaal partner en schulden. Aangezien we daar nog geen zicht op hebben, kunnen we het werk niet inschatten.

 

Kosten aangifte inkomstenbelasting en jaarstukken

Kan The Bookie als ik nog geen klant was tijdens het boekjaar mijn aangifte verzorgen?

Ja, zeker. Graag zelfs. Er zijn twee manieren waarop je met ons kan werken voor de aangifte inkomstenbelasting.

OPTIE 1 Per uur + eigen systeem of The Bookie Webapp

Je gooit je administratie van het desbetreffende boekjaar over de schutting: dit kunnen papieren mappen of folders op je computer zijn, maar ook een programma als Moneybird of Excel. Bekijk hier wat we oa nodig hebben: https://www.thebookie.nl/tools/ib-checklist/

De kosten voor je jaaraangifte (en eventueel die van je fiscale partner) zijn € 70 exclusief btw per uur. Wij vragen standaard uitstel aan en proberen de aangifte binnen drie maanden te doen, nadat je alles compleet hebt aangeleverd. Mocht je je jaarstukken eerder nodig hebben dan reken we het spoedtarief 25% extra.  Aangezien we bij jaarstukken regelmatig onvoorziene omstandigheden tegenkomen is het moeilijk om een juiste inschatting van het aantal uren te maken en vragen we je rekening te houden met in ieder geval ons jaartarief per administratie. Mochten we geen uitzonderingen tegenkomen, dan kan dit natuurlijk lager uitpakken. De bestede uren ontvang je in ieder geval gespecificeerd op de factuur.

OPTIE 2 Vaste abonnementsprijs met terugwerkende kracht + The Bookie Webapp

Als je liever gebruik maakt van een vast bedrag, kan je ervoor kiezen om je administratie handmatig om te zetten naar The Bookie Webapp. Je uploadt al je verstuurde facturen en ontvangen bonnen/facturen in The Bookie Webapp. Zo heb je alles bij elkaar en krijgen wij alles precies zo aangeleverd zodat we een vast bedrag willen garanderen. De kosten voor een boekjaar zijn gekoppeld aan je omzet en vind je hier. Aanvullend op deze abonnementskosten betaal je € 70 ex btw extra voor de gezamenlijke aangifte met je fiscale partner in loondienst.

Stappenplan in beide gevallen

Met een gratis light of betaald account van The Bookie Webapp kun je via een checklist de benodigde informatie aanleveren. Zo weet jij wat we nodig hebben en komt bij ons alles op een plek terecht. Rechtsboven onder Inkomstenbelasting je aangifte starten. Lees hier 

  1. meld je bij ons met je voorletters, achternaam, bsn en geboortedatum van jezelf en eventueel je fiscale partner zodat wij ons kunnen aanmelden bij de Belastingdienst. Je kunt ons mailen op info@thebookie.nl

  2. maak een account aan en vul hierbij alle gevraagde gegevens in: https://app.thebookie.nl/subscriptions/ (Sluit je voor 2019 een abonnement af dan kan je een betaald abonnement activeren.)

  3. klik op de knop Start Aangifte Inkomstenbelasting en selecteer via de + knop 2018

  4. volg de checklist en upload de benodigde informatie

Lees in dit artikel waarin we uitleggen waarom we om bepaalde informatie vragen en welke termijn we hanteren.