Klant worden bij The Bookie

Klant worden bij The Bookie

Een account activeren

Hoe activeer ik mijn Bookie abonnement?

Alle abonnementen bij The Bookie werken in combinatie met The Bookie Webapp. 

In vijf stappen aan de slag

 1. Maak een gratis account aan via https://app.thebookie.nl/nl/accounts/signup/ en log in.
 2. Rechtsboven zie je de knop ‘Upgrade’ staan, klik hierop.
 3. Selecteer een abonnement dat past bij jouw verwachte jaaromzet.
 4. Scroll naar beneden en klik op ‘Wijzig abonnement’.
 5. Met je eerste iDeal betaling machtig je ons het bedrag maandelijks af te schrijven.

Zodra de betaling bij ons binnen is, krijg je een welkomstmail met extra uitleg.

LET OP: zorg ervoor dat je persoons- en bedrijfsgegevens volledig ingevuld zijn. Zonder je volledige naam, geboortedatum, BSN, KVK, BTW-ID en OB-nummer kunnen we ons niet bij de Belastingdienst registreren als jouw belastingconsulent.
Dit betekent dat wij geen aangifte voor je kunnen doen of uitstel voor je aan kunnen vragen.

The Bookie Webapp gratis proberen

Weet je nog niet zeker of je klant wilt worden of wil je alvast kijken hoe het programma eruit ziet? Maak dan een gratis Basis account aan. Met deze gratis  versie kun je facturen aanmaken en versturen en je uitgaven inboeken.
Nog niet helemaal overtuigd? Plan dan gerust een kennismakingsgesprek in.

Kosten The Bookie Abonnement

Wat zijn de tarieven van een abonnement en hoe werkt dit?

Onze abonnementen kosten in 2022 excl. 21% btw*

De tarieven zijn gekoppeld aan je jaaromzet en op basis van een heel boekjaar (van 1 januari tm 31 december). Ongeacht of je in januari of november bij ons begint. We controleren namelijk eerdere je hele administratie, btw-aangiftes, stellen de jaarcijfers op en doen je de persoonlijke aangifte inkomstenbelasting (eventueel met loondienstverband van dat boekjaar).

Maandelijkse afschrijvingen en jaarlijks totaalbedrag

Er wordt iedere maand afhankelijk van je abonnement automatisch € 60,50 of € 72,60 (incl btw) afgeschreven. Je factuur staat automatisch bij je Uitgaven in The Bookie Webapp. Dit is deels dus al een vooruitbetaling op de jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting die na afloop van het boekjaar gedaan worden. Je betaalt een vaste abonnementsprijs op basis van je jaaromzet aan het eind van het jaar.

Aanvullende factuur

In sommige gevallen ontvang je een losse of aanvullende factuur nadat we je aangifte inkomstenbelasting hebben gedaan. Lees hier uitgebreid over de situaties waarin wij (extra of buiten het abonnement) facturen.

1. Nog geen abonnement in boekjaar - Je hebt je abonnement pas in 2022 gestart. Hierdoor is je aangifte Inkomstenbelasting 2021 op basis van uurtarief. Dit is €85 ex btw per uur.

2. Gedurende boekjaar klant geworden - Je hebt je abonnement na januari gestart, waardoor je nog niet het hele jaarbedrag betaald hebt. 

3. Niet juiste abonnement - Je had een gekozen abonnement dat bij een lagere omzet hoorde en hebt (onverwacht) beter gedraaid.

4. The Bookie Plus abonnement - Je hebt er voor gekoezen om ons je bonnen te laten verwerken. Dit Plus abonnement wordt op basis van je uitgaven verrekend.

5. Spoed - Je hebt je jaarstukken of aangifte snel nodig of onze uiterlijke deadline gemist. 

6. Werkzaamheden buiten abonnement - dit zijn uitzonderlijke, vaak eenmalige werkzaamheden die niet binnen het abonnement vallen zoals M-Form, de Bijleenregeling, tussentijdse jaarcijfers en prognoses. Lees hier alle uitzonderingen.

* Vanaf 2021 zijn ZZP'er en Ondernemer beschikbaar voor nieuwe klanten. Heb je in 2020 of eerder een Startersabonnement afgesloten? Dan kun je hiervan gebruik blijven maken in 2022.

Handleiding voor klanten van The Bookie

Je bent klant bij de Bookie. Hoe werkt dat?

Kortgezegd, super simpel, mits je natuurlijk de handleiding hebt gelezen. Hierin staan de vele boekhoudkundige handigheidjes van onze werkwijze én worden veelgestelde vragen beantwoord. Aangezien je waarschijnlijk niet zit te wachten op een lap tekst, splitsen we hem in een aantal korte FAQ's en stoppen we er een aantal leuke plaatjes bij. 

wink*, je Bookies.   

Handleiding

Klik hier voor de relevante FAQ's: https://app.thebookie.nl/nl/help/handleiding/abonnement/

Nieuwe klant tijdens het boekjaar: to do's voor je aan de slag gaat

Wat moet ik doen als ik tijdens het boekjaar een abonnement afsluit bij The Bookie?

Alle persoonlijke en bedrijfsinformatie in The Bookie Webapp

Als je in de loop van het boekjaar een abonnement bij The Bookie afsluit kan het zijn dat je een deel van je administratie al verwerkt had in Excel of een ander boekhoudprogramma. Om te zorgen dat wij alles goed kunnen controleren, is het belangrijk dat we over al je verstuurde facturen en zakelijke kosten beschikken. Daarom vragen we je zowel je facturen als je uitgaven in ons programma te zetten. Dan kunnen we voor een vast jaarbedrag je resterende btw aangiftes indienen en de eerdere btw aangiftes controleren om vervolgens je jaarstukken op te maken en je IB aangifte in te dienen. Lees hieronder wat je moet doen en vooral hoe.

Persoonlijke instellingen

Zorg dat je van zowel jezelf als je fiscaal partner de gegevens meteen invult. Lees hier hoe. Dan melden we ons meteen bij de Belastingdienst aan zodra je klant wordt en vragen we de juiste machtigingen aan.

Alle reeds verstuurde facturen uit dit boekjaar importeren

Voer eerst alle reeds verstuurde facturen in de Webapp in. Lees hier hoe. Let hierbij op dat factuurnummers en de datum correct overgenomen zijn. Hierbij is de factuurdatum en niet de betaaldatum leidend. Facturen gaan automatisch naar het juiste kwartaal, mits datum binnen dat kwartaal valt. Factuurnummers dienen uit minstens 5 cijfers te bestaan.

Alle bonnen en facturen van uitgaven van dit boekjaar invoeren 

Uitgaven kun je op twee manieren toevoegen, vanaf je computer én met de handige mobiele app Bookie Bonnen. Lees hier hoe. Let hierbij op: het boeknummer is de chronologie in jouw administratie en niet het boeknummer of factuurnummer dat op de bon staat. Alle bewijzen van uitgaven voer je individueel in met de datum in het juiste kwartaal dat je deze bon in de aangifte hebt meegenomen.

Kwartalen op 'Bijgewerkt' klikken

Nadat alles is ingevoerd kan je op je Dashboard rechts onderin de desbetreffende kwartalen op 'Bijgewerkt' klikken. Lees hier hoe dit werkt. Word je tijdens een btw aangifte maand (januari, april, juli en oktober) klant? Zorg dan dat je voor de 8ste op 'Bijgewerkt' klikt. Dan doen wij je btw aangifte. Word je later in de maand klant of ben je nog niet toegekomen aan het invoeren van inkomsten en uitgaven? Doe dan zelf btw aangifte en stuur ons de pdf van je aangifte toe. Dan controleren wij deze aan het eind van het jaar.

Werkzaamheden en kosten buiten abonnement

Wat zijn de kosten voor werkzaamheden buiten het abonnement?

In alle onderstaande gevallen kan je The Bookie inschakelen. Je ontvangt nadat we onze werkzaamheden hebben afgerond een factuur.

Werkzaamheden per uur: €85 ex btw 

We hebben een vast uurtarief. Als je geen abonnement had voor een boekjaar of om extra werkzaamheden vraagt, rekenen we €85 ex btw per uur. We schrijven de uren op die we bezig zijn met jouw administratie en krijg je deze gespecificeerd gefactureerd. Dat houdt in dat je op de factuur kunt zien hoeveel uren we waaraan besteed hebben. Lees hieronder waarom we (naast het abonnement) niet met vaste prijzen, inschattingen of offertes werken.

Extra werkzaamheden naast het abonnement

De abonnementsprijs geldt in combinatie met het gebruik van The Bookie Webapp en betreft de reguliere werkzaamheden rondom een goed bijgehouden administratie. Hierbij ligt de nadruk op de controle, uitvoering en korte toelichting. Onder deze werkzaamheden vallen btw-aangiftes, het opstellen van je jaarstukken, het indienen van je inkomstenbelastingaangifte en korte vragen.

In sommige gevallen vraagt jouw situatie om meer aandacht en specialistische kennis. Of loop je zelf met veel vragen rond. Dit kan het geval zijn:

 • bij eigendom in het buitenland of een verhuizing naar of vanuit het buitenland. Bij de laatste moet je een extra formulier (M- of C-form) invullen.
 • Bijleenregeling
 • IND traject
 • Daarnaast kan het zijn dat je gebruik wilt maken van een investerings- of subsidiemogelijkheid of onze hulp nodig hebt bij een betalingsregeling. 

Jaarstukken en aangifte inkomstenbelasting per uur

Helaas kunnen we voorafgaand geen goede inschatting maken van de kosten voor het opmaken van een jaarrekening en doen het van de Aangifte Inkomstenbelasting. Naast het feit dat we de (omvang en complexiteit) het bedrijf nog niet kennen, betreft je Aangifte Inkomstenbelasting nog veel meer zaken dan je onderneming. Zo nemen we je inkomsten uit andere werkzaamheden of uitkering mee, kijken we naar je privé situatie waaronder kinderen, huis, fiscaal partner en schulden en kunnen we aan de hand van je feedback de conceptversie van je aangifte nog aanpassen.

Aangezien we daar nog geen zicht op hebben, kunnen we de duur en complexiteit van het werk niet inschatten en werken we zodoende niet met offertes.

Wil je voor het huidige boekjaar graag met een vast tarief werken? Activeer dan een abonnement en lees hier hoe dat werkt.

Consult: €105 ex btw per (half) uur 

Als je uitgebreider de tijd nodig hebt of geen abonnement bij The Bookie hebt, kan je een consult plannen. Omdat je bijvoorbeeld een huis gaat kopen, een investering wilt bespreken, een nieuwe rechtsvorm of samenwerking start of een ander financieel vraagstuk hebt. Hiervoor maken we graag tijd vrij in onze agenda’s zodat we in alle rust jouw specifieke situatie kunnen bespreken. Voor deze tijd brengen we extra kosten in rekening.

Een consult kun je rechtstreeks inplannen op: https://www.thebookie.nl/afspraak/

Gezamenlijke aangifte fiscaal partner: € 85,- ex btw per jaar

Binnen de abonnementsprijs zit niet de aangifte van je partner (die in loondienst is). De partneraangifte doen we echter met liefde. Wil je hiervan gebruik maken, vink dan in The Bookie Webapp ‘fiscaal partner’ aan en vul de aanvullende informatie voor de deadline van 1 mei in. Lees hier waar je dat noteert. De extra kosten voor een gezamenlijke aangifte met fiscaal partner in loondienst zijn per jaar € 85,- ex btw.

 

Kosten aangifte inkomstenbelasting en jaarstukken

Kan The Bookie mijn aangifte verzorgen als ik nog geen klant was dat boekjaar?

Ja, zeker. Graag zelfs. Hieronder leggen we uit hoe je met ons kan werken voor de aangifte inkomstenbelasting. Er zijn twee manieren.

1. Per uur + eigen systeem

Je gooit je administratie van het desbetreffende boekjaar over de schutting: dit kunnen papieren mappen of folders op je computer zijn, maar ook een programma als Moneybird of Excel. 

De kosten voor je jaaraangifte (en eventueel die van je fiscale partner) zijn € 85 exclusief btw per uur. Aangezien we bij jaarstukken regelmatig onvoorziene omstandigheden tegenkomen is het moeilijk om een juiste inschatting van het aantal uren te maken en vragen we je rekening te houden met in ieder geval ons jaartarief per administratie. Mochten we geen uitzonderingen tegenkomen, dan kan dit natuurlijk lager uitpakken. De bestede uren ontvang je in ieder geval gespecificeerd op de factuur. Het minimum dat wij berekenen voor een inkomstenbelastingaangifte is € 250, - ex btw.

2. The Bookie Webapp

Wil je liever alles in The Bookie Webapp hebben staan én verzekerd zijn van een vast bedrag? Maak dan gebruik van onze actie, waarbij we je admin van 2021 gratis importeren. Zo zetten we je facturen en uitgaven tot nu toe in ons online boekhoudprogramma én doen wij je aangifte inkomstenbelasting voor een vast bedrag. Lees hier meer over de voorwaarden van deze actie: 

https://www.thebookie.nl/makkie/

Stappenplan aanleveren informatie

Met een gratis Basis of betaald account van The Bookie Webapp kun je via een checklist de benodigde informatie aanleveren. Zo weet jij wat we nodig hebben en komt bij ons alles op een plek terecht. Rechtsboven onder Inkomstenbelasting je aangifte starten. Lees hier 

 1. Maak een account aan en vul hierbij alle gevraagde gegevens in:

  https://app.thebookie.nl/nl/accounts/signup/

  Wil je voor 2022 een abonnement? Dan kan je een betaald abonnement activeren. Heb je al een (betaald) account dan kan je deze stap overslaan.

 2. Controleer vòòr 30 april of je voorletters, achternaam, bsn en geboortedatum van jezelf en eventueel je fiscale partner compleet onder Account in The Bookie Webapp staan, zodat wij ons kunnen aanmelden bij de Belastingdienst. 

 3. Klik op je naam rechtsboven de knop Inkomstenbelasting en selecteer via de '+ knop'  2021

 4. Volg de checklist en upload de benodigde informatie

 5. Wij vragen standaard uitstel aan en doen je aangifte op basis van first come, first serve, nadat je alles compleet hebt aangeleverd. Mocht je je jaarstukken eerder nodig hebben, dan reken we het spoedtarief 25% extra.