Klant worden bij The Bookie

Klant worden bij The Bookie

Een account activeren

Hoe activeer ik mijn Bookie abonnement?

Alle abonnementen bij The Bookie werken in combinatie met The Bookie Webapp.

Als je naar https://app.thebookie.nl/subscriptions/ gaat, kan je het abonnement kiezen dat het beste bij je past. Met ieder abonnement maak je automatisch een eigen account voor The Bookie Webapp aan dat jouw persoonlijke boekhoudomgeving wordt. Ongeacht of je een betaald of gratis account hebt.

In vier stappen aan de slag

  1. Selecteer een abonnement dat past bij jouw verwachte jaaromzet

  2. Met je eerste iDeal betaling machtig je ons het bedrag maandelijks af te schrijven.

  3. Je kunt gelijk je eerste factuur versturen en uitgave invoeren.

  4. Zodra de betaling bij ons binnen is, krijg je een welkomsmail met extra uitleg.

The Bookie Webapp gratis proberen

Weet je nog niet zeker of je klant wilt worden of wil je alvast kijken hoe het programma eruit ziet? Maak dan een gratis light account aan. Met de light versie kan je gratis facturen aanmaken, verzamelt The Bookie Webapp automatisch je inkomsten per kwartaal en heb je toegang tot de overzichten op het dashboard. Zo kun je alvast aan de slag en zien of het boekhoudprogramma je visueel aanspreekt. Wil je zien wat de mogelijkheden van een betaald abonnement zijn? Bekijk dan de onderstaande video.

Van light abonnement naar betaald abonnement

Wil je ook uitgaven in je administratie kunnen uploaden, gebruik kunnen maken van de verschillende financiële overzichten en ons je administratie en aangiftes laten doen?

Zet dan je gratis light account om in een betaald account. Dat doe je door in te loggen en vervolgens via je naam rechtsboven onder de knop Account de optie Wijzig abonnement te selecteren. Hier selecteer je het abonnement dat bij jouw verwachte jaaromzet pas.

LET OP: zorg ervoor dat je persoonsgegevens onder Account volledig ingevuld zijn. Zonder je voorletters, achternaam, geboortedatum en bsn kunnen we ons niet bij de Belastingdienst machtigen en je uitstel aanvragen.

Kosten The Bookie Abonnement

Wat zijn de tarieven van een abonnement en hoe werkt dit?

Kosten abonnement

Het all-in pakket bieden we aan in abonnementsvorm en kost in 2020 € 360 (Starter), €480 (ZZP) of €600 (Ondernemer) excl. 21% btw per boekjaar. 

Een abonnement bij The Bookie is op basis van een heel boekjaar én gekoppeld aan je jaaromzet van dat jaar. Maandelijks doe je per automatische incasso een aanbetaling op je jaarbedrag. Dat betekent:

  1. dat je per maand via een automatisch incasso een aanbetaling doet en uiteindelijk per boekjaar een vast jaarbedrag betaald. Indien we ook de jaarcijfers opstellen en/of de aangifte inkomstenbelasting van dat boekjaar doen, is dit dus ongeacht of je in januari of november begint. Wil je per direct stoppen? Dan kan je je abonnement ten allen tijde terugzetten naar een gratis light account.

  2. een vaste abonnementsprijs op basis van je jaaromzet aan het eind van het jaar. 

Ben je vanaf januari klant, heb je alle 12 termijnen van een boekjaar betaald én val je binnnen je geschatte omzet? Dan hoef je aan het eind van het jaar niets meer te betalen.

Maandelijkse afschrijvingen en jaarlijks totaalbedrag

Na iedere maandelijkse afschrijving van € 30 (Starter), €40 (ZZPer) of €50 (Ondernemer) exclusief 21% btw ontvang je een factuur in The Bookie Webapp. Lees hier waar je die vindt en hoe je die in je administratie opneemt. Dit is deels dus al een vooruitbetaling op de jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting die na afloop van het boekjaar gedaan worden.

Additionele factuur: Omzet correctie, spoed 25% of extra werkzaamden

Stroom je dus ergens in het jaar in én/of is je omzet hoger of lager dan verwacht? Dan ontvang je een losse (credit)factuur nadat we je aangifte inkomstenbelasting hebben gedaan.

Klant tijdens het jaar Dan ontvang je na afloop van het boekjaar jaar een aanvullende factuur voor het deel van je jaarbedrag dat je nog niet betaald hebt. We controleren natuurlijk eventueel eerder ingediende aangiftes én nemen andere inkomsten bijvoorbeeld een loondienstverband mee.

Abonnement in lijn met je omzet In alle gevallen wordt na afloop van het boekjaar je abonnement aan de hand van de daadwerkelijke omzet gecorrigeerd en nagefactureerd. Blijkt je omzet tijdens of na het boekjaar anders dan gedacht? Zet dan je abonnement makkelijk om naar hoger of lager tarief in The Bookie Webapp onder ‘Account’. Lees hier hoe je dat doet.

Spoed Wil je je jaarstukken of aangifte sneller dan drie maanden? Dan plannen we extra uren in op en rekenen we 25% van je jaarabonnement.

Handleiding voor klanten van The Bookie

Je bent klant bij de Bookie. Hoe werkt dat?

Kortgezegd, super simpel, mits je natuurlijk de handleiding hebt gelezen. Hierin staan de vele boekhoudkundige handigheidjes van onze werkwijze én worden veelgestelde vragen beantwoord. Aangezien je waarschijnlijk niet zit te wachten op een lap tekst, splitsen we hem in een aantal korte FAQ's en stoppen we er een aantal leuke plaatjes bij. 

wink*, je Bookies.   

Handleiding

Klik hier voor de relevante FAQ's: https://app.thebookie.nl/nl/help/handleiding/abonnement/

Nieuwe klant tijdens het boekjaar: to do's voor je aan de slag gaat

Wat moet ik doen als ik tijdens het boekjaar een abonnement afsluit bij The Bookie?

Alle persoonlijke en bedrijfsinformatie in The Bookie Webapp

Als je in de loop van het boekjaar een abonnement bij The Bookie afsluit kan het zijn dat je een deel van je administratie al verwerkt had in Excel of een ander boekhoudprogramma. Om te zorgen dat wij alles goed kunnen controleren, is het belangrijk dat we over al je verstuurde facturen en zakelijke kosten beschikken. Daarom vragen we je zowel je facturen als je uitgaven in ons programma te zetten. Dan kunnen we voor een vast jaarbedrag je resterende btw aangiftes indienen en de eerdere btw aangiftes controleren om vervolgens je jaarstukken op te maken en je IB aangifte in te dienen. Lees hieronder wat je moet doen en vooral hoe.

Persoonlijke instellingen

Zorg dat je van zowel jezelf als je fiscaal partner de gegevens meteen invult. Lees hier hoe. Dan melden we ons meteen bij de Belastingdienst aan zodra je klant wordt en vragen we de juiste machtigingen aan.

Alle reeds verstuurde facturen uit dit boekjaar importeren

Voer eerst alle reeds verstuurde facturen in de Webapp in. Lees hier hoe. Let hierbij op dat factuurnummers en de datum correct overgenomen zijn. Hierbij is de factuurdatum en niet de betaaldatum leidend. Facturen gaan automatisch naar het juiste kwartaal, mits datum binnen dat kwartaal valt. Factuurnummers dienen uit minstens 5 cijfers te bestaan.

Alle bonnen en facturen van uitgaven van dit boekjaar invoeren 

Uitgaven kun je op twee manieren toevoegen, vanaf je computer én met de handige mobiele app Bookie Bonnen. Lees hier hoe. Let hierbij op: het boeknummer is de chronologie in jouw administratie en niet het boeknummer of factuurnummer dat op de bon staat. Alle bewijzen van uitgaven voer je individueel in met de datum in het juiste kwartaal dat je deze bon in de aangifte hebt meegenomen.

Kwartalen op 'Bijgewerkt' klikken

Nadat alles is ingevoerd kan je op je Dashboard rechts onderin de desbetreffende kwartalen op 'Bijgewerkt' klikken. Lees hier hoe dit werkt. Word je tijdens een btw aangifte maand (januari, april, juli en oktober) klant? Zorg dan dat je voor de 8ste op 'Bijgewerkt' klikt. Dan doen wij je btw aangifte. Word je later in de maand klant of ben je nog niet toegekomen aan het invoeren van inkomsten en uitgaven? Doe dan zelf btw aangifte en stuur ons de pdf van je aangifte toe. Dan controleren wij deze aan het eind van het jaar.

Werkzaamheden en kosten buiten abonnement

Wat zijn de kosten voor werkzaamheden buiten het abonnement?

Uurprijs: € 70,- ex btw tm 2019 / €75 ex btw vanaf 2020

We hebben een vast uurtarief. Zodra je niet gebruik maakt van het abonnement of om extra werkzaamheden gevraagd hebt, noteren we de uren die we bezig zijn met jouw administratie en krijg je deze gespecificeerd gefactureerd. Dat houdt in dat je op de factuur kunt zien hoeveel uren we waaraan besteed hebben. Lees hieronder waarom we (naast het abonnement) niet met vaste prijzen, inschattingen of offertes werken.

Consult: €95 ex btw per uur vanaf 2020

Als je uitgebreider de tijd nodig hebt of geen abonnement bij The Bookie hebt, kan je een consult plannen. Omdat je bijvoorbeeld een huis gaat kopen, een investering wilt bespreken, een nieuwe rechtsvorm of samenwerking start of een ander financieel vraagstuk hebt. Hiervoor maken we graag tijd vrij in onze agenda’s zodat we in alle rust jouw specifieke situatie kunnen bespreken. Voor deze tijd brengen we extra kosten in rekening.

Een consult kun je rechtstreeks inplannen onder kopje 3 op: https://www.thebookie.nl/plan-een-afspraak/

Ben je geen klant bij The Bookie? Dan werken we met een consult met een minimum van één uur.

€ 75,- ex btw per jaar voor gezamenlijke aangifte fiscaal partner

De overeengekomen opdracht heeft geen betrekking op je partner (die in loondienst is). De partneraangifte doen we echter met liefde. Wil je hiervan gebruik maken, vink dan in The Bookie Webapp ‘fiscaal partner’ aan en vul de aanvullende informatie voor de deadline van 1 mei in. Lees hier waar je dat noteert. De extra kosten voor een gezamenlijke aangifte met fiscaal partner in loondienst zijn per jaar € 75,- ex btw.

Extra werkzaamheden buiten het abonnement

De abonnementsprijs geldt in combinatie met het gebruik van The Bookie Webapp en betreft de reguliere werkzaamheden rondom een goed bijgehouden administratie. Onder de werkzaamheden vallen btw-aangiftes, het opstellen van je jaarstukken, het indienen van je inkomstenbelastingaangifte en korte vragen. Het kan echter zo zijn dat vanwege een verhuizing naar of vanuit het buitenland een extra formulier (M- of C-form) moet invullen, gebruik wilt maken van een investerings- of subsidiemogelijkheid of onze hulp nodig hebt bij een betalingsregeling. In alle gevallen kan je The Bookie inschakelen. Je ontvangt nadat we onze werkzaamheden hebben afgerond een factuur.

Jaarstukken en aangifte inkomstenbelasting per uur

Helaas kunnen we voorafgaand geen goede inschatting maken van de kosten voor het opmaken van een jaarrekening en doen het van de Aangifte Inkomstenbelasting. Naast het feit dat we de (omvang en complexiteit) het bedrijf nog niet kennen, betreft je Aangifte Inkomstenbelasting nog veel meer zaken dan je onderneming. Zo nemen we je inkomsten uit andere werkzaamheden of uitkering mee, kijken we naar je privé situatie waaronder kinderen, huis, fiscaal partner en schulden en kunnen we aan de hand van je feedback de conceptversie van je aangifte nog aanpassen.

Aangezien we daar nog geen zicht op hebben, kunnen we de duur en complexiteit van het werk niet inschatten en werken we zodoende niet met offertes.

Wil je voor het huidige boekjaar graag met een vast tarief werken? Activeer dan een abonnement en lees hier hoe dat werkt.

 

Kosten aangifte inkomstenbelasting en jaarstukken

Kan The Bookie mijn aangifte verzorgen als ik nog geen klant was of abonnement had tijdens het boekjaar?

Ja, zeker. Graag zelfs. Hieronder leggen we uit hoe je met ons kan werken voor de aangifte inkomstenbelasting.

Per uur + eigen systeem of The Bookie Webapp

Je gooit je administratie van het desbetreffende boekjaar over de schutting: dit kunnen papieren mappen of folders op je computer zijn, maar ook een programma als Moneybird of Excel. Bekijk hier wat we oa nodig hebben: https://www.thebookie.nl/tools/ib-checklist/

Het minimum dat wij berekenen voor een inkomstenbelastingaangifte is € 250, - ex btw. De kosten voor je jaaraangifte (en eventueel die van je fiscale partner) zijn € 75 exclusief btw per uur. Wij vragen standaard uitstel aan en proberen de aangifte binnen drie maanden te doen, nadat je alles compleet hebt aangeleverd. Mocht je je jaarstukken eerder nodig hebben dan reken we het spoedtarief 25% extra.  Aangezien we bij jaarstukken regelmatig onvoorziene omstandigheden tegenkomen is het moeilijk om een juiste inschatting van het aantal uren te maken en vragen we je rekening te houden met in ieder geval ons jaartarief per administratie. Mochten we geen uitzonderingen tegenkomen, dan kan dit natuurlijk lager uitpakken. De bestede uren ontvang je in ieder geval gespecificeerd op de factuur.

Stappenplan

Met een gratis light of betaald account van The Bookie Webapp kun je via een checklist de benodigde informatie aanleveren. Zo weet jij wat we nodig hebben en komt bij ons alles op een plek terecht. Rechtsboven onder Inkomstenbelasting je aangifte starten. Lees hier 

  1. meld je bij ons met je voorletters, achternaam, bsn en geboortedatum van jezelf en eventueel je fiscale partner zodat wij ons kunnen aanmelden bij de Belastingdienst. Je kunt ons mailen op info@thebookie.nl

  2. maak een account aan en vul hierbij alle gevraagde gegevens in: https://app.thebookie.nl/subscriptions/ (Sluit je voor 2019 een abonnement af dan kan je een betaald abonnement activeren.)

  3. klik op de knop Start Aangifte Inkomstenbelasting en selecteer via de + knop 2018

  4. volg de checklist en upload de benodigde informatie

Lees in dit artikel waarin we uitleggen waarom we om bepaalde informatie vragen en welke termijn we hanteren.