Klant worden bij The Bookie

Klant worden bij The Bookie

Account en/of Abonnement | Activeren

Hoe activeer ik mijn Bookie abonnement?

Alle abonnementen bij The Bookie werken in combinatie met The Bookie Webapp. 

Abonnement activeren | In vijf stappen aan de slag

 1. Maak een account aan via https://app.thebookie.nl/nl/accounts/signup/ en log in. Nu is je account aangemaakt, maar heb je nog geen betaald abonnement en verrichten wij dus ook geen werkzaamheden voor je. 
 2. Rechtsboven zie je de knop ‘Upgrade’ staan, klik hierop.
 3. Selecteer een abonnement dat past bij jouw verwachte jaaromzet en vink Plus aan als je wilt dat wij je uitgaven voor je invoeren. [Deze kosten komen boven op je basis abonnement]
 4. Scroll naar beneden en klik op ‘Wijzig abonnement’.
 5. Met je eerste iDeal betaling machtig je ons het bedrag maandelijks af te schrijven.

Zodra de betaling bij ons binnen is, krijg je een welkomstmail met extra uitleg.

LET OP: zorg ervoor dat je persoons- en bedrijfsgegevens volledig ingevuld zijn. Zonder je volledige naam, geboortedatum, BSN, KVK, BTW-ID en OB-nummer kunnen we ons niet bij de Belastingdienst registreren als jouw belastingconsulent.
Dit betekent dat wij geen aangifte voor je kunnen doen of uitstel voor je aan kunnen vragen.

Account aanmaken | The Bookie Webapp gratis proberen

Weet je nog niet zeker of je klant wilt worden of wil je alvast kijken hoe het programma eruit ziet? Maak dan een gratis account Alleen Boekhoudprogramma aan. Met deze gratis versie kun je facturen aanmaken en versturen en je uitgaven inboeken.
Nog niet helemaal overtuigd? Plan dan gerust een kennismakingsgesprek in.

 

The Bookie Kosten | wat kost een abonnement en valt er binnen

Bij The Bookie werken we met abonnementen. Zo heb je altijd een team van Bookies dat voor je klaar staat en is alles geregeld voor een vaste prijs. 

Op deze pagina:

Welke werkzaamheden en tools vallen er binnen het abonnement?
Kosten ex btw: afschrijving incl btw
Abonnementen eenmanszaak
Abonnementen VOF
Abonnementen B.V.
Extra kosten Plus

Welke werkzaamheden en tools vallen er binnen het abonnement?

De tarieven zijn gekoppeld aan je jaaromzet en op basis van een heel boekjaar (van 1 januari tm 31 december). Ongeacht of je in januari of november bij ons begint. 

Voor alle abonnementen geldt:

 • Je krijgt van software om je administratie in bij te houden
 • We controleren je hele administratie en dienen indien van toepassing je btw-aangiftes in
 • We doen je de persoonlijke aangifte inkomstenbelasting inclusief jaarcijfers (eventueel met loondienstverband van dat boekjaar).
 • En heb je een korte vraag? Dan zijn we er ook.

Heb je een B.V.?

 • Dan handelen we aanvullend ook je salarisadministratie, vennootsschapsbelasting en dividendbelasting af.

> Lees hier de uitgebreide uitleg van de dienstverlening en tools

Kosten ex btw: afschrijving incl btw

Onderstaand hebben we de afschrijvingen inclusief btw genoteerd. In de meeste gevallen krijg je als ondernemer de btw terug.

Eenmanszaak: maandelijkse afschrijvingen en jaarlijks totaalbedrag

Onze abonnementen zijn op basis van je omzet. Bij een omzet tot €60.000 noemen we dat ZZP en betaal je €660 op jaarbasis. Ligt je omzet hoger? Dan noemen we dat Ondernemer en betaal je €780 per jaar.

Er wordt iedere maand afhankelijk van je abonnement automatisch € 66,55 of € 78,65 (incl btw) afgeschreven. 

VOF: maandelijkse afschrijvingen en jaarlijks totaalbedrag

Het VOF abonnement ligt in lijn met het abonnement voor de eenmanszaak. Je betaalt echter per vennoot extra dan een eenmanszaak €160 meer op jaarbasis. Dus zit je met drie vennoten in een VOF en ligt je omzet boven de €60.000? Dan betaal je €780 (incl 1 vennoot) + 2 x €160 = €1100 ex btw.

BV: maandelijkse afschrijvingen en jaarlijks totaalbedrag

Er zijn twee type B.V.'s: de werkmaatschappij en de holding. Er wordt iedere maand afhankelijk van je abonnement automatisch € 138,66 (Holding) of € 166,38 (werkmaatschappij) (incl btw) afgeschreven. 

Plus

Credits worden pas afgeschreven als je ze nodig hebt. Je koopt ze namelijk in, afhankelijk van het aantal uitgaven dat we voor je verwerken. Ook hiervoor geef je een automatische incasso voor €78,65 (incl btw) per 50.

(extra) factuur na afloop van het jaar

Je factuur staat automatisch bij je Uitgaven in The Bookie Webapp. Dit is deels dus al een vooruitbetaling op de jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting die na afloop van het boekjaar gedaan worden. Je betaalt namelijk een vaste abonnementsprijs. Bij eenmanszaken is dit op basis van je jaaromzet aan het eind van het jaar.

In sommige gevallen ontvang je een losse of aanvullende factuur nadat we je aangifte inkomstenbelasting hebben gedaan. 

situaties waarin wij (extra of buiten het abonnement) facturen.

 

The Bookie | Abonnement & werkwijze

Je bent klant bij de Bookie. Hoe werkt dat?

Kortgezegd, super simpel, mits je natuurlijk de handleiding hebt gelezen. Hierin staan de vele boekhoudkundige handigheidjes van onze werkwijze én worden veelgestelde vragen beantwoord. Aangezien je waarschijnlijk niet zit te wachten op een lap tekst, splitsen we hem in een aantal korte FAQ's en stoppen we er een aantal leuke plaatjes bij. 

wink*, je Bookies.   

Handleiding

Klik hier voor de relevante FAQ's: https://app.thebookie.nl/nl/help/handleiding/abonnement/

 

Starten met The Bookie Webapp: to do's

Wat moet ik doen als ik tijdens het boekjaar een abonnement afsluit bij The Bookie?

Alle persoonlijke en bedrijfsinformatie in The Bookie Webapp

Als je in de loop van het boekjaar een abonnement bij The Bookie afsluit kan het zijn dat je een deel van je administratie al verwerkt had in Excel of een ander boekhoudprogramma. Om te zorgen dat wij alles goed kunnen controleren, is het belangrijk dat we over al je verstuurde facturen en zakelijke kosten beschikken. Daarom vragen we je zowel je facturen als je uitgaven in ons programma te zetten. Dan kunnen we voor een vast jaarbedrag je resterende btw aangiftes indienen en de eerdere btw aangiftes controleren om vervolgens je jaarstukken op te maken en je IB aangifte in te dienen. Lees hieronder wat je moet doen en vooral hoe.

Persoonlijke instellingen

Zorg dat je van zowel jezelf als je fiscaal partner de gegevens meteen invult. Lees hier hoe. Dan melden we ons meteen bij de Belastingdienst aan zodra je klant wordt en vragen we de juiste machtigingen aan.

Alle reeds verstuurde facturen uit dit boekjaar importeren

Voer eerst alle reeds verstuurde facturen in de Webapp in. Lees hier hoe. Let hierbij op dat factuurnummers en de datum correct overgenomen zijn. Hierbij is de factuurdatum en niet de betaaldatum leidend. Facturen gaan automatisch naar het juiste kwartaal, mits datum binnen dat kwartaal valt. Factuurnummers dienen uit minstens 5 cijfers te bestaan.

Alle bonnen en facturen van uitgaven van dit boekjaar invoeren 

Uitgaven kun je op twee manieren toevoegen, vanaf je computer én met de handige mobiele app Bookie Bonnen. Lees hier hoe. Let hierbij op: het boeknummer is de chronologie in jouw administratie en niet het boeknummer of factuurnummer dat op de bon staat. Alle bewijzen van uitgaven voer je individueel in met de datum in het juiste kwartaal dat je deze bon in de aangifte hebt meegenomen.

Kwartalen op 'Bijgewerkt' klikken

Nadat alles is ingevoerd kan je op je Dashboard rechts onderin de desbetreffende kwartalen op 'Bijgewerkt' klikken. Lees hier hoe dit werkt. Word je tijdens een btw aangifte maand (januari, april, juli en oktober) klant? Zorg dan dat je voor de 8ste op 'Bijgewerkt' klikt. Dan doen wij je btw aangifte. Word je later in de maand klant of ben je nog niet toegekomen aan het invoeren van inkomsten en uitgaven? Doe dan zelf btw aangifte en stuur ons de pdf van je aangifte toe. Dan controleren wij deze aan het eind van het jaar.

The Bookie Kosten | overige werkzaamheden buiten abonnement

Wat zijn de kosten voor werkzaamheden buiten het abonnement?

In alle onderstaande gevallen kan je The Bookie inschakelen. Je ontvangt nadat we onze werkzaamheden hebben afgerond een factuur.

Werkzaamheden per uur: €95 ex btw (achteraan de rij) / €110 ex btw (vooraan de rij)

We hebben een vast uurtarief. Als je geen abonnement had voor een boekjaar of om extra werkzaamheden vraagt, rekenen we €95 ex btw per uur. Zodra je aan de beurt bent, gaan we aan de slag en schrijven de uren op die we bezig zijn met jouw administratie.

Na afloop krijg je deze gespecificeerd gefactureerd. Hiervoor kunnen we van te voren geen schatting doen, aangezien het afhankelijk is van de grootte van je administratie, jouw persoonlijke situatie, de manier waarop informatie aangeleverd wordt en hoe makkelijk/snel we met je kunnen communiceren. Met andere woorden, uurtje-factuurtje. Dat houdt in dat je op de factuur kunt zien hoeveel uren we waaraan besteed hebben. Wil je geen onzekerheid en een vast tarief? Neem een abonnement met terugwerkende kracht en bekijk hier onze tarieven.

Heb je haast? Voor dit soort gevallen plannen we overuren in en kom je vooraan de rij. 

Extra werkzaamheden naast het abonnement

De abonnementsprijs geldt in combinatie met het gebruik van The Bookie Webapp en betreft de reguliere werkzaamheden rondom een goed bijgehouden administratie. Hierbij ligt de nadruk op de controle, uitvoering en korte toelichting. Onder deze werkzaamheden vallen btw-aangiftes, het opstellen van je jaarstukken, het indienen van je inkomstenbelastingaangifte en korte vragen.

In sommige gevallen vraagt jouw situatie om meer aandacht en specialistische kennis. Of loop je zelf met veel vragen rond. Dit kan het geval zijn:

 • bij eigendom in het buitenland of een verhuizing naar of vanuit het buitenland. Bij de laatste moet je een extra formulier (M- of C-form) invullen.
 • Bijleenregeling
 • IND traject
 • Daarnaast kan het zijn dat je gebruik wilt maken van een investerings- of subsidiemogelijkheid of onze hulp nodig hebt bij een betalingsregeling. 

Jaarstukken en aangifte inkomstenbelasting per uur

Wil je voor het huidige boekjaar graag met een vast tarief werken? Vraag dan een vaste offerte aan. 

Consult: €110 ex btw per (half) uur 

Als je uitgebreider de tijd nodig hebt of geen abonnement bij The Bookie hebt, kan je een consult plannen. Omdat je bijvoorbeeld een huis gaat kopen, een investering wilt bespreken, een nieuwe rechtsvorm of samenwerking start of een ander financieel vraagstuk hebt. Hiervoor maken we graag tijd vrij in onze agenda’s zodat we in alle rust jouw specifieke situatie kunnen bespreken. Voor deze tijd brengen we extra kosten in rekening.

Een consult kun je rechtstreeks inplannen op: https://www.thebookie.nl/afspraak/

Gezamenlijke aangifte fiscaal partner: € 95,- ex btw per jaar

Binnen de abonnementsprijs zit niet de aangifte van je partner (die in loondienst is). De partneraangifte doen we echter met liefde. Wil je hiervan gebruik maken, vink dan in The Bookie Webapp ‘fiscaal partner’ aan en vul de aanvullende informatie voor de deadline van 1 mei in. Lees hier waar je dat noteert. De extra kosten voor een gezamenlijke aangifte met fiscaal partner in loondienst zijn per jaar € 95,- ex btw.

 

Kosten aangifte inkomstenbelasting en jaarstukken

Kan The Bookie mijn aangifte verzorgen als ik nog geen klant was dat boekjaar?

Ja, zeker. Graag zelfs. Hieronder leggen we uit hoe je met ons kan werken voor de aangifte inkomstenbelasting. Er zijn twee manieren.

1. Per uur + eigen systeem

Je gooit je administratie van het desbetreffende boekjaar over de schutting: dit kunnen papieren mappen of folders op je computer zijn, maar ook een programma als Moneybird of Excel. 

De kosten voor je jaaraangifte (en eventueel die van je fiscale partner) zijn € 95 exclusief btw per uur. Aangezien we bij jaarstukken regelmatig onvoorziene omstandigheden tegenkomen is het moeilijk om een juiste inschatting van het aantal uren te maken en vragen we je rekening te houden met in ieder geval ons jaartarief per administratie. Mochten we geen uitzonderingen tegenkomen, dan kan dit natuurlijk lager uitpakken. De bestede uren ontvang je in ieder geval gespecificeerd op de factuur. Het minimum dat wij berekenen voor een inkomstenbelastingaangifte is € 250, - ex btw.

2. The Bookie Webapp

Wil je liever alles in The Bookie Webapp hebben staan én verzekerd zijn van een vast bedrag? Maak dan gebruik van onze actie, waarbij we je admin van 2021 gratis importeren. Zo zetten we je facturen en uitgaven tot nu toe in ons online boekhoudprogramma én doen wij je aangifte inkomstenbelasting voor een vast bedrag. Lees hier meer over de voorwaarden van deze actie: 

https://www.thebookie.nl/makkie/

Stappenplan aanleveren informatie

Met een gratis Basis of betaald account van The Bookie Webapp kun je via een checklist de benodigde informatie aanleveren. Zo weet jij wat we nodig hebben en komt bij ons alles op een plek terecht. Rechtsboven onder Inkomstenbelasting je aangifte starten. Lees hier 

 1. Maak een account aan en vul hierbij alle gevraagde gegevens in:

  https://app.thebookie.nl/nl/accounts/signup/

  Wil je voor 2022 een abonnement? Dan kan je een betaald abonnement activeren. Heb je al een (betaald) account dan kan je deze stap overslaan.

 2. Controleer vòòr 30 april of je voorletters, achternaam, bsn en geboortedatum van jezelf en eventueel je fiscale partner compleet onder Account in The Bookie Webapp staan, zodat wij ons kunnen aanmelden bij de Belastingdienst. 

 3. Klik op je naam rechtsboven de knop Inkomstenbelasting en selecteer via de '+ knop'  2021

 4. Volg de checklist en upload de benodigde informatie

 5. Wij vragen standaard uitstel aan en doen je aangifte op basis van first come, first serve, nadat je alles compleet hebt aangeleverd. Mocht je je jaarstukken eerder nodig hebben, dan reken we het spoedtarief 25% extra.