Help > The Bookie Online > Inkomsten > Facturen

Hoe upload in mijn eigen factuur of andere, verstuurde facturen in The Bookie Webapp?

Heb je zelf al een factuur uit een ander programma verstuurd of verkoopfacturen uit een partnerprogramma? Lees dan hier hoe je die invoert in The Bookie Webapp. Met The Bookie Webapp maak en verstuur je makkelijk facturen. Zo kun je meerdere templates maken, precies zoals jij ze wilt hebben. 

Maak en verstuur facturen vanuit The Bookie Webapp

Eigen facturen of facturen voor een (bemiddelings)bedrijf

Bemiddelingsbedrijf mét koppeling The Bookie Webapp

Werk je als therapeut met MijnDiad of als docent met Flex Onderwijs? Dan hoef je niets handmatig te doen. Door de koppeling van beide programma's komen je facturen automatisch in The Bookie Webapp te staan. Lees hier hoe je de koppeling activeert.

Bemiddelingsbedrijf zonder koppeling The Bookie Webapp of eigen facturen

Heb je zelf facturen verstuurd of werk je met een (bemiddelings)bedrijf zoals Zorgwerk, Temper of Tadaah, dat aan jou facturen stuurt voor de werkzaamheden die je verricht hebt? Dan volg je de onderstaande stappen.

1. Ga naar je Dashboard en klik op de gele knop + Factuur

2. Selecteer rechts op de voorbeeldfactuur onder Factuur al verstuurd ?' Ja en upload de PDF, indien je al een bestaande factuur hebt. Dit kan ook een week- of maandoverzicht in pdf zijn van het bedrijf waar je opdrachten voor doet.

3. Vul de informatie in die je in je administratie wilt opnemen: Contact, omschrijving product of dienst, bedrag en belastingpercentage. 

Klant

Kies of je alleen de naam invult of alle contactinformatie. Komen je inkomsten via een tussenbedrijf als Zorgwerk, Uber of Temper? Noteer dan bij Contact bijvoorbeeld de klant aan wie je de factuur verstuurd hebt of Temper / ZorgWerk. Zo kun je later tussen je contacten deze inkomsten makkelijker terugvinden.

Bedragen en btw

Je hoeft niet alle informatie op de originele factuur over te nemen, indien het tot dezelfde categorie en/of btw-percentage behoort. Dit is bijvoorbeeld het geval als je op verschillende dagen workhops heb gegeven. Hierbij kan je ook aanvinken dat het bedrag inclusief btw is: dat bespaart je een extra handeling.

4. Door op Verder te klikken, zit je factuur in je administratie. Zodra je een reeds verstuurde factuur uploadt, kan je de inhoud na opslaan niet meer bewerken. Deze is immers al door jou naar je klanten verstuurd of aan jou verstuurd door je bemiddelingsbedrijf.

Uitgaven op verkoopfactuur

Zijn er voor de uitbetaling van deze factuur al kosten berekend bijvoorbeeld een percentage bemiddelingskosten of website kosten? Dan kan je deze door middel van een nieuwe boekregel deze kosten op je (overige inkomsten) factuur noteren. Je doet dat door hier te vermelden dat het om en plaats een - teken voor het bedrag op de factuur.

door Mari Laatste update: 29 Okt, 2023