Help > The Bookie Online > Inkomsten

Een bestaande factuur of overige inkomsten toevoegen

Kan ik mijn eigen facturen of andere inkomsten in The Bookie Webapp uploaden?

The Bookie App heeft een functie waarmee je makkelijk facturen opstelt, verstuurt en opslaat in je administratie. Lees hier hoe je dat doet. Zo kun je meerdere templates maken, precies zoals jij ze wilt hebben.

Eigen facturen of facturen voor een (bemiddelings)bedrijf

Toch kan het zo zijn dat je zelf facturen vanuit een andere programma verstuurt of verstuurd hebt. Of dat je met een (bemiddelings)bedrijf zoals Zorgwerk, Temper of Tadaah werkt dat aan jou facturen stuurt voor de werkzaamheden die je verricht hebt. In beiden geval volg je de onderstaande stappen.

1. Ga naar je Dashboard en klik op de gele knop + Factuur

2. Selecteer rechts op de voorbeeldfactuur onder Factuur al verstuurd ?' Ja en upload de PDF, indien je al een bestaande factuur hebt. Dit kan ook een week- of maandoverzicht in pdf zijn van het bedrijf waar je opdrachten voor doet.

3. Vul de informatie in die je in je administratie wilt opnemen: Contact, omschrijving product of dienst, bedrag en belastingpercentage. 

Klant

Kies of je alleen de naam invult of alle contactinformatie. Komen je inkomsten via een tussenbedrijf als Zorgwerk, Uber of Temper? Noteer dan bij Contact bijvoorbeeld de klant aan wie je de factuur verstuurd hebt of Temper / ZorgWerk. Zo kun je later tussen je contacten deze inkomsten makkelijker terugvinden.

Bedragen en btw

Je hoeft niet alle informatie op de originele factuur over te nemen, indien het tot dezelfde categorie en/of btw-percentage behoort. Dit is bijvoorbeeld het geval als je op verschillende dagen workhops heb gegeven. Hierbij kan je ook aanvinken dat het bedrag inclusief btw is: dat bespaart je een extra handeling.

4. Door op Verder te klikken, zit je factuur in je administratie. Zodra je een reeds verstuurde factuur uploadt, kan je de inhoud na opslaan niet meer bewerken. Deze is immers al door jou naar je klanten verstuurd of aan jou verstuurd door je bemiddelingsbedrijf.

Andere inkomsten: contante verkoop of webshop

Naast eigen, verstuurde facturen kan het ook zo zijn dat je inkomsten hebt uit een andere bron, bijvoorbeeld uit contante verkoop of een webshop.

PS Houd er in het geval van productverkoop wel rekening mee dat The Bookie Webapp en het abonnement ontwikkeld en het meest geschikt zijn voor dienstverleners. Toch kan je in beperkte maten deze productverkoop ook registreren op de bovenstaande manier. Je kunt op losse boekregels onderscheid maken tussen de verschillende producten. Door je maandelijkse uitdraai toe te voegen als bestand, kunnen wij dit alsnog controleren.

Uitgaven op verkoopfactuur

Zijn er voor de uitbetaling van deze factuur al kosten berekend bijvoorbeeld een percentage bemiddelingskosten of website kosten? Dan kan je deze door middel van een nieuwe boekregel deze kosten op je (overige inkomsten) factuur noteren. Je doet dat door hier te vermelden dat het om en plaats een - teken voor het bedrag op de factuur.

door Mari Laatste update: 29 Jul, 2022