Help > The Bookie Online > Inkomsten

Een bestaande factuur of overige inkomsten toevoegen

Kan ik mijn eigen facturen of andere inkomsten in The Bookie Webapp uploaden?

The Bookie App heeft een functie waarmee je makkelijk facturen opstelt, verstuurt en opslaat in je administratie. Lees hier hoe je dat doet.

Eigen facturen

Toch kan het zo zijn dat je je eigen template liever gebruikt of de facturen zelf wilt versturen. Ook dat kan. In dat geval volg je de onderstaande stappen.

 1. Ga naar je Dashboard en klik op + Factuur

 

 

 

2. Vul de informatie in die je in je administratie wilt opnemen: Contact, omschrijving product of dienst, bedrag en belastingpercentage. 

 

 

Contact

Afhankelijk van het feit of het een eenmalige factuur was of dat je vaker aan deze klant of opdrachtgever factureert kan je er voor kiezen om alleen de naam in te vullen of alle contactinformatie. Komen je inkomsten uit een webshop of via een tussenbdrijf als Temper? Noteer dan bij Contact bijvoorbeeld *je bedrijfsnaam* Webshop / *je bedrijfsnaam* Markt / Temper. Zo kun je later tussen je contacten deze inkomsten makkelijker terugvinden.

Bedragen en btw

Indien je meerdere boekregels of gespecificeerde omzetregels hebt kun je ervoor kiezen om een totaalbedrag te noteren, indien het tot dezelfde categorie behoort. Dit is bijvoorbeeld het geval als je op verschillende dagen workhops heb gegeven. Hierbij kan je ook aanvinken dat het bedrag inclusief btw is: dat bespaart je een extra handeling.

3. Selecteer ‘Factuur al verstuurd’ en selecteer het bestand. Door op opslaan te klikken, zit je factuur in je administratie. Zodra je een reeds verstuurde factuur uploadt, kan je de inhoud na opslaan niet meer bewerken. Deze is immers al verstuurd.

Andere inkomsten: contante verkoop, Mollie, Temper of Uber

Naast eigen, verstuurde facturen kan het ook zo zijn dat je inkomsten hebt uit een andere bron, bijvoorbeeld uit contante verkoop of een webshop of via een opdrachtgever die je van werk voorziet zoals Temper of Uber. Houd er in het eerste gevan van productverkoop wel rekening mee dat The Bookie Webapp en het abonnement ontwikkeld en het meest geschikt zijn voor dienstverleners. Toch kan je in beperkte maten deze productverkoop ook registreren op de bovenstaande manier. Je kunt op losse boekregels onderscheid maken tussen de verschillende producten. Door je maandelijkse uitdraai toe te voegen als bestand, kunnen wij dit alsnog controleren.

Zijn er voor de uitbetaling van deze factuur al kosten berekend? Dan kan je deze door middel van een nieuwe boekregel deze kosten op je (overige inkomsten) factuur noteren. Je doet dat door hier te vermelden dat het om en plaats een - teken voor het bedrag op de factuur.

door Mari Laatste update: 19 Apr, 2020