Help > The Bookie Online > Instellingen

Persoonlijke en bedrijfsinstellingen aanpassen

Waar pas ik persoonlijke en zakelijke gegevens aan?

Als je instellingen compleet ingevuld zijn, werken veel functies in The Bookie Webapp automatisch en kunnen wij ons werk doen.*

LINKS Administratie en factuur instellingen - links onder je bedrijfsnaam

In de linker zijbalk vind je de instellingen van je Onderneming door onder je bedrijfsnaam te klikken op Administratie instellingen.

Onderneming Noteer je zakelijk e-mailadres, kvk-nummer, btw-id, OB-nummer, je bedrijfsnaam, adres, activiteiten en dergelijke. Deze informatie wordt automatisch gebruikt voor op je facturen.

Overige bedrijfsgegevens

Controleer deze instellingen extra goed. Hier vermeld je hoe vaak we btw-aangifte (ieder kwartaal of jaarlijks) voor je mogen doen en ook als je vrijgesteld bent van btw of aangemeld bent voor de KOR en dat helemaal niet hoeft.

Kosten Onder de tab Kosten kun je selecteren welke kostenposten, ook wel rubrieken, op jouw administratie van toepassing zijn. Lees hier hoe kostenposten werkt.

Abonnement en facturen van The Bookie Pas makkelijk je abonnement aan en bekijk je maandelijkse facturen van de automatische incasso voor The Bookie. Deze staan automatisch bij je uitgaven: lees hoe dat werkt). Heb je per ongeluk een betaling gemist hebt? Betaal via de link.

iDeal Wil je dat je klanten met een druk op de knop je factuur betalen? Maak dan makkelijk een Mollie account aan en voeg automatisch een iDeallink aan je factuur toe. Lees hier hoe.

Gebruiker Daarnaast kun je een extra gebruiker toevoegen aan je administratie, indien iemand je helpt. Of je kunt een extra administratie aan je account koppelen, bijvoorbeeld als je naast je eenmanszaak ook vennoot in een VOF bent.

RECHTS Persoonlijke instellingen - onder je persoonlijke naam

Rechtsboven vind je onder Account je persoonsgegevens.

Profiel Je voorletters, achternaam, bsn en geboortedatum gebruiken we om ons als je consulent bij De Belastingdienst aan te melden en zowel machtigingen als uitstel voor je aan te vragen.

Fiscaal partner Heb je een fiscaal partner en wil je dat we voor jullie gezamenlijk aangifte doen? Noteer hier relevante informatie.

Taal Communiceer je liever in het Engels met ons en/of je klanten? Dan pas je hier simpel je voorkeurstaal aan.

Beveiliging Je hebt wel iets te verbergen. Gelukkig maar. Daarom staat privacy bij ons hoog in het vaandel. Lees hier hoe je twostepauthenticator instelt, ook wel de tweestapsverificatie.

Wachtwoord Hier kun je je wachtwoord wijzigen.

Berichten en emailadres voor reminders aanpassen

Op verzoek van klanten kun je het adres aanpassen waarop je graag berichten als herinneringen en aankodigingen ontvangt. Lees hier hoe dat werkt.

* Zo kunnen we ons aanmelden bij de Belastingdienst, waardoor we niet alleen aanspreekpunt zijn maar uitstel kunnen aanvragen en aangiftes mogen verzorgen.

door Mari Laatste update: 16 Feb, 2021