Help > The Bookie Online > The Bookie Software > Instellingen & Privacy

Privacy | Hoe stel ik de tweestapsverificatie (2FA) in?

Hoe installeer ik de tweestapsverificatie in The Bookie Webapp?

Omdat je administratie niet alleen veel over je bedrijf zegt, maar ook veel persoonlijke informatie bevat is het uiterst belangrijk dat je account goed beveiligd is. Dit is altijd al een belangrijke pijler van onze bedrijfsvoering geweest. Om jullie privacy extra te garanderen en dit kracht bij te zetten hebben we de mogelijkheid in The Bookie Webapp om een extra beveiliging toe te voegen. Je hoeft hier geen gebruik van te maken, maar wij vinden het wel de moeite waard.

Wat is twee-staps-verificatie?

Door middel van het instellen van een tweestapsverificatie voeg je een tweede beveiligingslaag toe aan je Bookie Webapp account. Dat betekent dat je na het invullen van je gebruikersnaam en je wachtwoord op een tweede manier moet bevestigen dat jij daadwerkelijk de gebruiker van je Bookie account bent. Dit is wel zo veilig in het geval dat je vergeet uit te loggen op een vreemde computer of indien iemand je gebruikersnaam en wachtwoord heeft.

Er zijn verschillende vormen van tweestapsverificatie, ook wel authenticatie, 2FA, two-factor authentication, security key en dubbele beveiliging, genoemd. Er zijn verschillende methodes om dit in te stellen. Een daarvan is het invullen van een code uit een app, bijvoorbeeld LastPass en Google Authenticator.

Twee staps verificatie activeren in The Bookie Webapp

In vier makkelijke stappen kan je deze extra beveiliging installeren:

1. Download een Authenticator app op je telefoon

2. Ga op je laptop in The Bookie Webapp onder Account naar Beveiliging en klik Tweestapsverificatie instellen

3. Scan de door The Bookie Webapp gegenereerde QR die je ziet met je authenticator app en vul de token in

4. Genereer extra back up tokens voor het geval dat je je telefoon verliest.

door Mari Laatste update: 30 Mrt, 2023