Help > The Bookie Online > Inkomsten- & Vennootschapsbelasting > Documenten inkomstenbelasting

Doen jullie ook aangifte voor mijn fiscale partner?

Als jij dat wilt, doen we dat met liefde voor je liefje.

Hiervoor hebben we extra informatie nodig. Dit zit niet standaard in je abonnement, dus hier komen extra kosten bij.

Op deze pagina:


Kenmerken fiscaal partner

Je fiscale partner is, kort door de bocht, vaak je liefje waarmee je getrouwd/geregistreerd bent, een huis gekocht hebt of een kind hebt. Natuurlijk kan het ook al zijn dat je in dat jaar uit elkaar bent. Op de website van de Belastingdienst staat het volgende:

  • U bent getrouwd of hebt een geregistreerd partnerschap
  • U bent niet getrouwd, hebt geen geregistreerd partnerschap en er staat iemand op uw adres ingeschreven
  • Meerdere personen kunnen uw fiscale partner zijn, bijvoorbeeld:
    • U bent getrouwd en er staat nog iemand anders op uw adres ingeschreven
    • Er staan gedurende het jaar meerdere personen op uw adres ingeschreven

Hoe meld ik mijn fiscale partner aan bij The Bookie?

Als je boekhouder willen, die je aangifte Inkomstenbelasting doet, willen we het graag weten als je een fiscaal partner hebt. Ongeacht of wij de aangifte doen of niet.
 

 
 

Persoonlijke gegevens fiscaal partner én aanvinken

Dit doe je bij je Persoonlijke Instellingen onder je naam rechtsboven. Vink onder Fiscaal Partner in dat je een Fiscaal partner hebt en vul de gegevens in van je fiscaal partner.

Afhankelijk van of je wilt dat The Bookie de gezamenlijke aangifte met je partner doet, vink ook de tweede vraag aan. Staat ook dit vinkje op groen? Dan regelen wij de rest.  

Doe dit in ieder geval vòòr 1 mei van het jaar volgend op het boekjaar dat we de aangifte voor je doen. Dus doen we de IB aangifte voor 2020 voor je, meld deze persoonsgegevens dan vòòr 1 mei 2021 bij ons.

De benodigde gegevens voor de Inkomstenbelasting zoals een jaaropgaaf van je partner kan je via de Checklist in The Bookie Webapp aanleveren, zodra jij ook alles aanlevert.

> Waar pas ik mijn persoonlijke gegevens en instellingen aan?

Voordelen van gezamenlijks aangifte met een fiscaal partner

Door samen met een fiscaal partner aangifte te doen, kan je bepaalde inkomsten en aftrekposten verdelen met je partner. Dit kan gevolgen hebben voor de belasting die je moet betalen of terugkrijgt.

Dit kan voordelen opleveren. 

De manier waarop je de inkomsten en aftrekposten verdeelt, kan van invloed zijn op de belasting en premie die je betaalt of terugkrijgt. Iedere verdeling mag, als het totaal maar 100% is. Degene met het hoogste inkomen kan bijvoorbeeld de kosten aftrekken. Daardoor heb je het grootste belastingvoordeel.

De aangifte van mijn fiscale partner door The Bookie

Omdat veel ondernemers juist deze regels niet goed snappen (en vaak verkeerd toepassen) doen wij voor de meeste klanten, die een fiscaal partner in loondienst hebben, een gezamenlijke aangifte.

Deze werkzaamheden vallen buiten het abonnement.

  • Is je partner in loondienst? Dan zijn de extra kosten voor een gezamenlijke aangifte een vast bedrag per jaar.
  • Heeft je partner zelf een onderneming? Dan hangt het af van de grootte van het bedrijf. Bel ons dan helpen we je verder.

> Wat zijn de extra kosten buiten het abonnement?

De aangifte zelf doen of door iemand anders laten verzorgen

Dan stellen wij je jaarstukken van je onderneming op en sturen we je deze toe zodat je die kan gebruiken voor de gezamenlijke aangifte Inkomstenbelasting, samen met je fiscale partner.

door Mari Laatste update: 15 Feb, 2024