Help > The Bookie Diensten > Aangiftes, jaarstukken en maatwerk

Aangifte fiscaal partner

Kunnen jullie de aangifte van mijn fiscale partner ook doen?

Een fiscaal partner melden bij The Bookie

Als je een fiscale partner en/of kinderen hebt, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die je moet betalen of terugkrijgt. Dit kan voordelen opleveren. Daarom doen wij voor de meeste klanten, die een fiscaal partner in loondienst hebben een gezamenlijke aangifte.

Persoonlijke gegevens fiscaal partner én aanvinken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om dat te kunnen doen hebben we je toestemming via een vinkje nodig en de voorletters, achternaam, bsn en geboortedatum van je partner nodig. Zo melden wij ons ook tijdig als haar/zijn consulent bij de Belastingdienst en vragen we zowel de machtigingen als het uitstel aan. Doe dit in ieder geval vòòr 1 mei van het jaar volgend op het boekjaar dat we de aangifte voor je doen. Dus doen we de IB aangifte voor 2018 voor je, meld deze persoonsgegevens dan vòòr 1 mei 2019 bij ons.

De benodigde gegevens voor de Inkomstenbelasting zoals een jaaropgaaf van je partner kan je via de Checklist in The Bookie Webapp aanleveren, zodra jij ook alles aanlevert.

Voordelen van gezamenlijks aangifte met een fiscaal partner

Door samen met een fiscaal partner aangifte te doen, kan je bepaalde inkomsten en aftrekposten verdelen met je partner.

De manier waarop je de inkomsten en aftrekposten verdeelt, kan van invloed zijn op de belasting en premie die je betaalt of terugkrijgt. Iedere verdeling mag, als het totaal maar 100% is. Degene met het hoogste inkomen kan bijvoorbeeld de kosten aftrekken. Daardoor heb je het grootste belastingvoordeel.

Kosten voor het doen van gezamenlijke aangifte

Deze werkzaamheden vallen buiten het abonnement. De extra kosten voor een gezamenlijke aangifte zijn € 70 ex. btw per jaar.

Kenmerken fiscaal partner

Op de website van de Belastingdienst staat het volgende:

 Afhankelijk van het jaar waarover u aangifte doet, helpen de online aangifte en het aangifteprogramma u met bepalen wie uw fiscale partner is.Hebt u maar een deel van het jaar een fiscale partner? Dan kunt u ervoor kiezen om het hele jaar als fiscale partners te worden beschouwd.

Zelf aangifte doen of door iemand anders laten verzorgen

Dan stellen wij je jaarstukken van je onderneming op en sturen we je deze toe zodat je die kan gebruiken voor de gezamenlijke aangifte Inkomstenbelasting, samen met je fiscale partner.

door Mari De Lorenzo Laatste update: 19 Aug, 2019