Help > The Bookie Diensten > Dienstverlening

Overige facturen van The Bookie

Waarom krijg ik een aanvullende factuur als ik een abonnement heb?

Bij The Bookie betaal je jaarlijks een vast bedrag voor je boekhouding. Lees hier hoe dit werkt. Dus als je klant wordt in 2020 dan betaal je vooruit voor de aangifte inkomstenbelasting 2020, die we ..... pas in 2021 doen.

Heb je (bijna) al termijnen betaald tijdens een boekjaar, maar krijg je nog een factuur? Lees hieronder wat de reden kan zijn.

1. Niet alle termijnen van een boekjaar betaald

Heb je niet alle maandbedragen betaald omdat je tijdens het jaar klant bent geworden? Dan kijken we aan het eind van het jaar wat je omzet is en hoeveel je al betaald hebt. 

Met de maandelijkse aanbetaling op de jaarlijkse vergoeding geef je ons ook toestemming om het resterende deel van je jaarabonnement, indien nodig, na het einde van het boekjaar te factureren. Er zijn dus in totaal 12 termijnen. Onder Abonnementen kun je de facturen van de betaalde termijnen terugvinden.

2. Omzet hoger en buiten jouw type abonnement

Heb je wel alle maandbedragen betaald, maar is je jaaromzet hoger uitgevallen dan je gedacht had? Dan ontvang je van ons een aanvullende factuur (met het bedrag tot het volgende abonnement) zodra we je jaarstukken hebben opgemaakt. Lees hier wat de omzet minima en maxima zijn per abonnement.

3. Uitgaven verwerken door The Bookie bij Plus abonnement

Bij een plus abonnement verwerken wij jouw uitgaven. Aan het eind van het jaar kijken we hoeveel bonnen en facturen je doorgestuurd hebt en krijg je een factuur voor deze kosten. Lees hier hoe het Plus abonnement werkt en wat het kost.

4. Spoed 25%

Tot slot kan het zijn dat we je aangifte met spoed hebben uitgevoerd. Omdat je hier zelf om gevraagd hebt of omdat je onze gecommuniceerde laatste deadline niet haalt en alsnog wilt dat we de werkzaamheden uitvoeren. Lees meer.

5. Geen abonnement in dat boekjaar of extra werkzaamheden buiten abonnnement

Had je al een abonnement in het jaar waarvoor we je aangifte inkomstenbelasting doen? Zo niet, dan rekenen we zoals afgesproken ons uurtarief.

Het is ook mogelijk dat we aanvullende activiteiten voor je hebben uitgevoerd die geen onderdeel van je abonnement zijn. 

Zo kan het zijn dat we een gezamenlijke partner aangifte of een M-form voor je hebben ingediend. Misschien heb je een consult ingepland voor uitgebreid fiscaal advies. Of misschien heb je behoefte aan je tussentijdse jaarcijfers, een prognose of balans voor je bedrijf of we hebben je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting van een eerder boekjaar (toen je geen abonnement had) op uurbasis gedaan. Lees meer over kosten buiten het abonnement.

Deze factuur is zodoende voor het resterende deel van je abonnement of de aanvullende werkzaamheden.

Lees hoe dit werkt in de handleiding die we je hebben gestuurd: https://app.thebookie.nl/nl/help/handleiding/abonnement/

Voorbeelden

1. Ben je vanaf januari klant, heb je alle 12 termijnen van een boekjaar betaald én val je binnnen je geschatte omzet, maar heb je een huis gekocht en verkocht? Dan ontvang je op de afsluistende factuur alleen de extra kosten voor de bijleenregeling.

2. Ben je sinds augustus 2020 klant en heb je een fiscaal partner? Dan heb je 5 termijnen betaald en krijg je een factuur voor de rest van het jaarbedrag nadat we je inkomstenbelastingaangifte van 2020 in 2021 hebben gedaan.

 

door Aleida Sjardijn Laatste update: 18 Feb, 2021