Help > The Bookie Diensten > Dienstverlening

Termijn en spoedkosten

Hoe snel verricht The Bookie de werkzaamheden voor mijn administratie?

Als je een abonnement hebt zorgen wij ervoor dat je voor alle deadlines van de Belastingdienst een herinnering ontvangt zodat je tijdig de benodigde informatie kunt aanleveren en wij er voor zorgen dat de aangiftes op tijd worden in gediend.

Omzetbelastingaangifte - vòòr de 8ste van het nieuwe kwartaal

Daarom vragen we je om je administratie uiterlijk de 8ste van de eerste maand van het nieuwe kwartaal aan te leveren. Je krijgt hiervoor drie reminders: een week voor het einde van het kwartaal, op de 1e van het nieuwe kwartaal en op de 8ste zelf. Lees hier hoe het Omzetbelasting proces bij ons werkt.

Inkomstenbelasting - op volgorde van binnenkomst

Vanaf het nieuwe jaar kun je de checklist van het boekjaar volgen om de benodigde informatie aan te leveren. Wij herinneren je hier in februari aan. Omdat we uitstel aanvragen, vervalt de deadline van 1 mei. Indien je verlengd uitstel krijgt, is dat geldig tot 1 mei het jaar erop. Indien je geen verlengd uitstel krijgt, is dat tot 1 september. Lees hier hoe het Inkomstenbelasting proces bij ons werkt.
Na het opstellen van je conceptrapport, dienen we na je goedkeuren je aangifte in. 

Andere werkzaamheden: uurtarief

Voor andere werkzaamheden die we op basis van ons uurtarief doen geldt een verwerktermijn van 3 maanden. Zo kan het zijn dat je nog geen klant was, tussentijdse jaarcijfers of een prognose nodig hebt. Dit heeft er mee te maken dat we een strenge planning hanteren, waarbij we ons best doen om alle werkzaamheden voor klanten op tijd te verrichten. 

Spoed op verzoek - binnen 1 maand na compleet aanleveren

Soms kan het zo zijn dat je je jaarstukken of je aangifte inkomstenbelasting (binnen of buiten het abonnement) sneller nodig hebt. Omdat we je ook in deze situaties willen bijstaan, zullen we ons best doen om extra overuren in te plannen. We proberen zodoende je gevraagde werkzaamheden binnen een maand te verrichten. Hiervoor brengen we 25% extra in rekening, boven op je jaarabonnement of uurkosten. Dit krijg je gespecificeerd gefactureerd.

Dubbelcheck wel altijd even met je Bookie of dit mogelijk is. In hele drukke maanden kan het zijn dat we minder rek hebben dan normaal en spoed helaas niet mogelijk is.

Spoed - in verband met aanleveren na 31 oktober

Omdat wij zelf strak het jaar inplannen om alles voor een betaalbare prijs en tijdig af te ronden, kan een spoedtarief ook door ons opgelegd worden omdat we inmiddels in een nieuw boekjaar zitten. In die gevallen krijg je van ons te horen dat je het spoedtarief moet betalen. Dit geldt bijvoorbeeld met de aanleverdeadline voor je inkomstenbelasting. Bijvoorbeeld als je de informatie voor boekjaar 2020 pas na 31 oktober in 2021 aanlevert hebben we minder tijd om dit voor de deadline te verwerken.

Zo kunnen we er voor zorgen dat wij ondanks de btw drukte van Q4 en Q1 en de nieuwe IB aangiftes van het meeste recente boekjaar toch jouw IB aangifte kunnen indienen voor 1 mei waardoor je geen boete ontvangt.

door Mari Laatste update: 14 Jan, 2021