Help > The Bookie Diensten > Dienstverlening

Facturen van The Bookie

Waar vind ik de facturen voor het abonnement van The Bookie?

Natuurlijk is je abonnement bij The Bookie een zakelijke uitgave. Dat betekent dat voor iedere automatische incasso van ons wel een factuur ontvangt.

Vinden

Deze facturen vind je een aantal dagen na de automatische afschrijving, zodra deze geverifieerd is door Mollie, in The Bookie Webapp.

Door in de gele balk links onder je bedrijfslogo naar 'Administratieve instellingen' te gaan kom je bij je bedrijfsgegevens terecht. Hier vind je het tabblad Abonnementen.

Zodra je daar op klikt, krijg je een overzicht te zien van het type abonnement dat je hebt, de facturen die je betaald hebt en mocht het van toepassing zijn, ook de afschrijving(en) waarvoor een incasso niet gelukt is. Die mislukte afschrijving kun je meteen voldoen door op de knop te klikken en de betaling met iDeal te voltooien.

Automatisch ingevoerd

Je hoeft de facturen van je automatische incasso niet handmatig in The Bookie Webapp te zetten. Vanaf de afschrijving van juli 2020 vind je de facturen niet alleen onder Abonnement terug, maar staan deze op verzoek van veel klanten automatisch bij je uitgaven. 

Handmatig invoeren

Heb je oudere facturen, die nog niet automatisch zijn ingevoerd of die je zelf vergeten bent? Klik dan onder Abonnement op de factuur om hem te downloaden. Zo kan je deze zelf in je administratie plaatsen. Dit gebeurde tot juli 2020 niet automatisch dus let er alsjeblieft op dat je deze oudere facturen zelf toevoegt.

Mocht je het eerder vergeten zijn tijdens een kwartaal, dan kan je ze later in hetzelfde jaar nog toevoegen.

door Mari Laatste update: 29 Jul, 2021