Help > The Bookie Diensten > Dienstverlening

Voorbereiding en aangifte btw-aangifte

Wat moet ik doen voor de btw-aangifte?

Waarschijnlijk moet je zoals de meeste zzp’ers per kwartaal aangifte omzetbelasting (= btw) doen. Als je een abonnement bij The Bookie hebt, hoef je deze niet zelf in te dienen, maar doet je Bookie dat voor jou. Wel wordt er van je verwacht dat je tijdig je facturen verstuurt, je uitgaven uploadt en ons een seintje geeft dat je klaar bent. Hieronder leggen we uit hoe je dat doet. 

Verkopen

Door facturen vanuit The Bookie Webapp te versturen, staan je inkomsten automatisch bij je Verkopen geregistreerd. Voor de btw-aangifte hoef je zodoende geen extra handeling te doen.

Wil je weten hoe je facturen stuurt of verstuurde facturen toevoegt? Lees dan dit artikel.

Uitgaven

Door je ontvangen bonnen en facturen van je kosten in te voeren bij je Uitgaven staan al je zakelijke kosten in The Bookie Webapp.

Wil je weten hoe je uitgaven toevoegt? Lees dan dit artikel.

Deadline herinneringen btw aangife

Om er voor te zorgen dat we elke btw-aangifte op tijd doen, herinneren wij je ieder kwartaal om je administratie te updaten. Een week voor het einde van het kwartaal krijg je de eerste kwartaalherinnering. Werk je administratie in ieder geval vòòr de 8e van de eerste maand van het nieuwe kwartaal bij, zodat we genoeg tijd hebben je administratie te controleren en de aangifte in te dienen.

De deadlines om je administratie bij te werken zijn: 8 april, 8 juli, 8 oktober en 8 januari.

Weet je niet zeker of je een bepaalde bon moet invoeren of onder welke kostenpost een uitgave valt? Bel dan even of kom naar The Bookie Borrel. Deze vindt ieder kwartaal plaats vòòr die aanleverdeadline. Meer lezen over The Bookie Borrel? Lees dit artikel.

Klik op knop 'Bijgewerkt'

Wanneer je je administratie hebt bijgewerkt, druk je op je dashboard op de knop Bijgewerkt dat achter het betreffende kwartaal verschijnt. Nadat je op Bijgewerkt'hebt geklikt kun je niets meer aan je administratie toevoegen of verwijderen. Dit doen we om misverstanden te voorkomen. Ben je een bon of factuur vergeten? Dan kun je deze toevoegen aan het volgende kwartaal. Als je kwartaal afgesloten is, wordt deze automatisch in het nieuwe kwartaal geplaatst, ook al ligt de datum op de bon of factuur in een eerder kwartaal.

Controle en aangifte door je Bookie 

Nu controleren en corrigeren we je administratie en dienen we je aangifte in. Jij ontvangt van The Bookie de omzetbelastingaangifte met daarin het bedrag dat je moet betalen, het betalingskenmerk en de uiterste betaaltermijn. Aan de hand van je administratie en correcties die we doen geven we je eventueel tips over hoe je fouten kunt voorkomen en voordeel kunt behalen.

Houd er rekening mee dat het bedrag dat je moet betalen altijd vòòr het eind van de maand binnen moet zijn op de rekening van De Belastingdienst.

Deadline niet halen

Heb je op de 20e van de eerste maand van het nieuwe kwartaal nog niet op Bijgewerkt geklikt, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het doen van je btw aangifte. Stuur ons een kopie van de aangifte in PDF zodat we die aan je dossier toe kunnen voegen.

door Mari Laatste update: 09 Feb, 2021