Help > The Bookie Online > The Bookie Software

Starten met The Bookie Webapp: to do's

Wat moet ik doen als ik tijdens het boekjaar een abonnement afsluit bij The Bookie?

Alle persoonlijke en bedrijfsinformatie in The Bookie Webapp

Als je in de loop van het boekjaar een abonnement bij The Bookie afsluit kan het zijn dat je een deel van je administratie al verwerkt had in Excel of een ander boekhoudprogramma. Om te zorgen dat wij alles goed kunnen controleren, is het belangrijk dat we over al je verstuurde facturen en zakelijke kosten beschikken. Daarom vragen we je zowel je facturen als je uitgaven in ons programma te zetten. Dan kunnen we voor een vast jaarbedrag je resterende btw aangiftes indienen en de eerdere btw aangiftes controleren om vervolgens je jaarstukken op te maken en je IB aangifte in te dienen. Lees hieronder wat je moet doen en vooral hoe.

Persoonlijke instellingen

Zorg dat je van zowel jezelf als je fiscaal partner de gegevens meteen invult. Lees hier hoe. Dan melden we ons meteen bij de Belastingdienst aan zodra je klant wordt en vragen we de juiste machtigingen aan.

Alle reeds verstuurde facturen uit dit boekjaar importeren

Voer eerst alle reeds verstuurde facturen in de Webapp in. Lees hier hoe. Let hierbij op dat factuurnummers en de datum correct overgenomen zijn. Hierbij is de factuurdatum en niet de betaaldatum leidend. Facturen gaan automatisch naar het juiste kwartaal, mits datum binnen dat kwartaal valt. Factuurnummers dienen uit minstens 5 cijfers te bestaan.

Alle bonnen en facturen van uitgaven van dit boekjaar invoeren 

Uitgaven kun je op twee manieren toevoegen, vanaf je computer én met de handige mobiele app Bookie Bonnen. Lees hier hoe. Let hierbij op: het boeknummer is de chronologie in jouw administratie en niet het boeknummer of factuurnummer dat op de bon staat. Alle bewijzen van uitgaven voer je individueel in met de datum in het juiste kwartaal dat je deze bon in de aangifte hebt meegenomen.

Kwartalen op 'Bijgewerkt' klikken

Nadat alles is ingevoerd kan je op je Dashboard rechts onderin de desbetreffende kwartalen op 'Bijgewerkt' klikken. Lees hier hoe dit werkt. Word je tijdens een btw aangifte maand (januari, april, juli en oktober) klant? Zorg dan dat je voor de 8ste op 'Bijgewerkt' klikt. Dan doen wij je btw aangifte. Word je later in de maand klant of ben je nog niet toegekomen aan het invoeren van inkomsten en uitgaven? Doe dan zelf btw aangifte en stuur ons de pdf van je aangifte toe. Dan controleren wij deze aan het eind van het jaar.

door Mari Laatste update: 28 Mrt, 2023