Help > The Bookie Online > The Bookie Diensten & Abo

Mijn Bookies: controles, aangiftes en vragen

Wat doen mijn Bookies?

Btw-aangiftes

Als klant bij The Bookie hoef je je kwartaalaangiftes (ook wel omzet - of btw-aangifte) niet zelf in te dienen, maar doet je Bookie dat voor jou.* Jij stuurt tijdig je facturen en uploadt uitgaven compleet met bon of factuur en deze uitgave aan een rubriek. Of sluit een Plus abonnement af en laat ons het voor je doen *wink
Een week voor het einde van het kwartaal krijg je de eerste kwartaalherinnering. Werk je administratie in ieder geval vóór de 8e van de eerste maand van het nieuwe kwartaal bij, zodat we genoeg tijd hebben je administratie te controleren en je aangifte in te dienen. De deadlines zijn: 8 april, 8 juli, 8 oktober en 8 januari. Lees hier hoe het proces werkt.

Reminders: vòòr de 8ste op 'Administratie Bijgewerkt' klikken

Zodra alle inkomsten en uitgaven compleet in je administratie staan, druk je op je dashboard op de knop “Bijgewerkt”. Nu controleren en corrigeren we je administratie en dienen we je aangifte in. Jij ontvangt van ons een melding dat je aangifte in The Bookie Webapp klaar staat. Hier vind je naast het rekeningnummer van de Belastingdienst wat je moet betalen (of terugkrijgt) onder vermelding van je betalingskenmerk. Deze betaling moet voor de 1ste op het rekeningnummer van de Belastingdienst binnen zijn. Red je het niet voor de 8ste? Dan dien je je eigen aangifte in en stuur je ons de pdf.

Aan de hand van je administratie en correcties die we doen geven we je eventueel tips over hoe je fouten kunt voorkomen en voordeel kunt behalen. Zo leer je je administratie beter kennen en voorkom je fouten in de toekomst.

*Moet je niet ieder kwartaalaangifte maar één keer per jaar btw-aangifte doen? Overleg dit dan met ons.

Jaarcijfers en aangifte inkomstenbelasting

Na afloop van het jaar moet de (verkorte) jaarrekening worden opgesteld en je aangifte inkomstenbelasting worden gedaan. Hiervoor hebben we meer gegevens van je nodig dan alleen je zakelijke administratie. Nu willen we graag je zakelijke bankafschriften, jaaropgaven en andere documenten.

Reminder: inkomstenbelasting vragenlijst in The Bookie Webapp

Hiervoor kun je via  “Start aangifte inkomstenbelasting” vanaf februari de benodigde informatie aanleveren. Het formulier geeft een compleet beeld van je situatie die van belang is voor je aangifte inkomstenbelasting. Bekijk hier alvast het overzicht.

Nadat je de checklist hebt ingevuld en de meeste documenten hebt aangeleverd, kun je een kwartiertje met je Bookie inplannen om telefonisch of online aanvullende vragen te stellen of uitleg te geven. Na het opstellen van je conceptrapport, dienen we na je goedkeuren je aangifte in. 

door Mari Laatste update: 21 Feb, 2024