Help > The Bookie Online > Overzichten

Projectadministratie | Alle verkopen en uitgaven per project

Met een Plus abonnement kan je per project een eigen administratie aanmaken. Zo heb je een overzicht van je totaal gemaakte kosten en de inkomsten, waardoor je precies ziet wat de opbrengst van je specifieke project is.

Hoe maak ik een nieuwe projectadministratie aan?

1. Ga in je linkerbalk naar Projecten

2. Klik op de gele knop Aanmaken

3. Vul de benodigde gegevens in op het pop-up scherm. Let op: vooral de Onderwerptag is hierbij ontzettend belangrijk. 

Onderwerptag van een project

De tag gebruik je in de titel van je mail zodra je een (ontvangen) factuur doorstuurt naar je Bookie Inbox of upload met de mobiele app Bookie Bonnen.

1. Kies 1 woord: meestal is dit een verkorte versie of de titel van het project zodat je dit makkelijk onthoudt of typt. Heet je project Family Griffin? Dan kan Griff je onderwerptag zijn.

2. Als je deze tag gebruikt bij het doorsturen van een mail met de pdf van de uitgave: wis dan de hele titel van de mail en zet hier alleen die tag in. Anders herkennen we niet welke uitgave bij welk project hoort.

Uitgaven

Wil je bestaande uitgaven toevoegen aan je Project? Ga dan naar je specifieke uitgave door op het boeknummer te klikken of doe het onder het project zelf.

Voeg een uitgave aan een project toe

.

Verkoopfacturen en inkomsten

Wil je factuur toevoegen aan je Project? Doe dit meteen bij het maken en versturen van je verkoopfactuur of doe het achteraf onder het project zelf.

Winst- en verliesrekening per project

Nu kun je onder Projecten bij dat project niet alleen zien wat de uitgaven en inkomsten zijn per project, maar vind je ook een realtime Winst- en Verliesrekening. Superhandig, als je wilt weten of een project niet alleen leuk, maar ook rendabel is.

door Mari Laatste update: 20 Nov, 2023