Help > The Bookie Online > Uitgaven

Bookie Bonnen App installeren en gebruiken

Hoe voeg ik mijn papieren bonnen toe aan mijn administratie?

Bij ons kan je makkelijk een foto van een bon maken en deze aan je administratie toevoegen. Om dit vergemakkelijk hebben we de mobiele app Bookie Bonnen die aan jouw administratie gekoppeld is. Zo staat je foto meteen in The Bookie Webapp bij je Uitgaven. Heb je een Plus abonnement? Dan maak jij alleen een foto en verwerken wij je uitgaven.

Bookie Bonnen installeren en koppelen

De app Bookie Bonnen is op je smartphone te downloaden in de App Store (Apple) en de Google Play Store (Android). Vervolgens kan je met dezelfde inloggegevens als de Bookie Webapp inloggen.

Door met dezelfde gegevens in te loggen als op The Bookie Webapp, is Bookie Bonnen automatisch aan jouw administratie gekoppeld. De foto’s die je van papieren bonnen of facturen maakt, stuurt de app door naar een verzamelpunt in The Bookie Webapp zodat je deze kunt selecteren zodra je een nieuwe uitgave aanmaakt.

Foto’s van bonnen uploaden naar The Bookie Webapp

Stap 1. Open de app Bookie Bonnen

Stap 2. Voeg met + een foto van je bon toe

Stap 3. Selecteer de bon en klik op het wolkje om de bon te uploaden naar je administratie in de Webapp.

Stap 4. In de Webapp selecteer je bij Uitgaven de Bookie Bonnen en kies je de foto van de bon die je wilt toevoegen.

Stap 5. De Webapp leest de informatie in de bon niet automatisch uit, vul daarom de daar onder staande velden volledig in.
(De reden hiervoor is dat bonnen in Nederland niet uniform in opmaak zijn waardoor er teveel fouten in automatisch overnemen blijven zitten. Daarnaast moeten de rubrieken altijd handmatig geselecteerd worden)

Heb je een Bookie Plus abonnement? Dan hoef je stap 4 en 5 niet uit te voeren.

Beschrijving toevoegen in Bookie Bonnen

Zodra je in Bookie Bonnen een beschrijving toevoegt, kan je deze terugvinden door te hooveren over de foto's onder de optie Bookie Bonnen (bij Uitgaven). Zo weet je welke bon wat is en kan je die beschrijving bij je omschrijving copy pasten.

Bonnen bewaren

Zodra je de bonnen goed (alle hoeken, goed leesbaar en met alle relevante informatie) gefotografeerd heeft, geldt deze foto als goedgekeurd alternatief voor de papieren bon. Dus in principe heb je alle bonnen nadat je ze gefotografeerd én in je persoonlijke omgeving in The Bookie Webapp geupload hebt, niet meer nodig. Om het zekere voor het onzekere te zijn adviseren we je wel alle bonnen te bewaren.

door Mari Laatste update: 18 Jan, 2021