Help > The Bookie Online > Extra features

Inkomstenbelasting tool

Hoeveel inkomstenbelasting moet ik betalen?

Als ondernemer betaal je geen inkomstenbelasting over je inkomen, maar over je belastbare winst. En deze belastbare winst kan je niet zo maar uit je inkomsten en uitgaven afleiden. Aangezien hier heel veel verschillende factoren een rol bij spelen is het niet makkelijk te zeggen hoeveel geld je opzij moet houden. Lees hier uitgebreider hoe dat werkt.

Inkomstenbelasting tool van The Bookie

Juist om klanten van The Bookie niet te laten zitten met zo'n vaag verhaal en we je een schatting willen bieden van het bedrag dat je aan inkomstenbelasting moet betalen, hebben we een tool ontwikkeld. Door de Winst van het desbetreffende boekjaar in de Tool in te vullen krijg je alvast een richtlijn van het bedrag dat je waarschijnlijk moet betalen. Hierin zijn een aantal ondernemersvoordelen zoals de Zelfstandigen- en Startersaftrek en de MKB-winstvrijstelling al meegenomen. In The Bookie Webapp vind je een Winst- en Verliesrekening in de linker zijbalk onder Overzichten. Zorg ervoor dat je boven aan het juiste jaar selecteert.

Inkomstenbelasting Tool van The Bookie: https://www.thebookie.nl/tools/inkomstenbelasting/

Houd er wel rekening mee dat dit een automatische berekening is waarbij de correcties nog niet hebben plaatsgevonden en je persoonlijke gegevens nog niet zijn meegenomen. 

door Mari Laatste update: 14 Feb, 2021