Help > The Bookie Online > Uitgaven > Plus abonnement | Uitgaven

The Bookie Plus | Werkwijze: uitgaven aanleveren en benodigde informatie

Ik heb een plus abonnement: hoe werkt dit?

Plus is een aanvulling op je basisabonnement: jij stuurt verkoopfacturen en wij doen de rest. Want met een handige mobiele app én persoonlijke e-mailadres gooi je de bonnen en inkoopfacturen van uitgaven over de schutting. Zo hoef jij nooit meer uitgaven in te voeren.  Om jouw uitgaven te kunnen verwerken, is het handig als je weet hoe het werkt. Kijk daarom eenmalig de onderstaande video en stuur ons wat extra informatie.

Plus Werkwijze (samenvatting zoals te zien in de video)

1. doorlopend betaalbewijzen doorsturen

Je kunt bonnen en facturen op twee manier uploaden naar je Bookie Inbox. Dit kan per mail en via de mobiele app Bookie Bonnen app.

2. overzicht en de instellingen van mijn Bookie Inbox

Onder de envelop rechtsboven op je Dashboard vind je

  • in het groen je persoonlijke e-mailadres waar je je inkoopfacturen van uitgaven naar kan versturen. TIP Sla dit adres tussen je contacten op als Bookie Inbox. 
  • Mijn Inbox: een overzicht van je doorgestuurde, maar nog niet verwerkte bonnen (via Bookie Bonnen) en facturen (via je inbox....@app.thebookie.nl mailadres) 
  • Mijn Archief: de verwerkte uitgaven
  • Inbox Instellingen: de mogelijkheid tot het toevoegen en verificeren van meerdere emailadressen onder 

3. tijdens de btw-aangifte

Niets. Je hoeft met een Plus abonnement niet zelf de status van je btw aangifte op bijgewerkt te zetten. Enige wat jij hoeft te doen is voor de 8ste van de eerste maand na het einde van een kwartaal je bonnen en facturen doorsturen. Haal je de deadline niet? Dan verwerken wij wat je doorgestuurd hebt. De bonnen die je na de 8ste aanlevert worden meegenomen in het volgende kwartaal.

Extra benodigde informatie

Stuur je Bookies van unit1 of unit2 (dit vind je op je Dashboard) 1 mail met antwoord op de volgende vragen

  1. of je wilt dat jouw uitgaven op betaald of niet betaald verwerkt moeten worden. 

  2. of je een zakelijke auto hebt (als dit (nog) niet bekend is bij ons). Dit kan ook na het overstappen naar een Plus abonnement, als in de tussentijd een auto gekocht hebt.

  3. of je een werkruimte buitenshuis of een werkruimte thuis hebt

  4. of je gebruik maakt van de kleineondernemersregeling

Uitgaven zonder bon of factuur

  1. terugkerende kosten zonder factuur of bon kun je rechtstreeks in The Bookie Webapp zetten. Dit doe je via de knop +Uitgave. Vermeld hier de naam van de leverancier (naam van de bank, verzekeraar), het bedrag, excl of incl btw en de frequentie van de kosten (wekelijks, maandelijks, per kwartaal) én vink onder Terugkerende uitgave aan.

Andere vragen

Is er iets onduidelijk? Bekijk dan hier de meestvoorkomende vragen. Nog steeds onduidelijk? Bel of mail ons dan.

door Mari Laatste update: 17 Nov, 2023