Help > The Bookie Online > Uitgaven

Terugkerende kosten zonder factuur of bon

Hoe voer ik terugkerende uitgaven als abonnements-, verzekering- en bankkosten in?

Over het algemeen moet je van alle zakelijk kosten een bon of factuur hebben als bewijs richting de Belastingdienst. Toch zijn er een aantal uitzonderingen.

Abonnementen

Kosten die als een abonnement worden afgeschreven kan je gewoon boeken bij Uitgaven. Lees hier hoe je een zakelijke uitgave invoert. Hiervoor kan je bijvoorbeeld het afschrift als bewijsje uploaden. Mochten het terugkerende afschrijvingen zijn van hetzelfde contract met dezelfde kosten dan hoef je niet iedere keer een bewijs te uploaden. 

Bankkosten

Aan het eind van het jaar lever je ons een jaaroverzicht van je zakelijke bankrekening aan. Om te zorgen dat ook je bankkosten meegenomen worden kan je er voor kiezen om aan het eind van het boekjaar voor je Q4 administratie ook je bankkosten in te voeren.

Verzekering

Ook voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of een inboedelverzekering krijg je niet altijd een factuur. Die kosten voer je dus op dezelfde manier als hierboven uitgelegd in. Hier zou je de ondertekende polis ook kunnen toevoegen, mits het totaalbedrag daar ook op staat.

Let er wel op dat hier vaak geen btw op zit.

door Mari Laatste update: 12 Nov, 2020