Help > The Bookie Online > Overzichten

Overzicht openstaande facturen

Hoe zie ik welke facturen nog niet betaald zijn of als betaald geregistreerd zijn?

Supermakkelijk. Op je Dashboard zie je een box met Omzet. Hier zie je het totaalbedrag voor de facturen die je dit jaar gestuurd hebt. In dezelfde box lees je onder Openstaand het totaalbedrag van alle facturen die nog niet als betaald geregistreerd staan. Van dit boekjaar, maar ook voorgaande jaren. Klik hierop en aanschouw de wonderlijke wereld van niet betaalde facturen ... en facturen die jij nog niet als betaald geregistreerd hebt :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Ok, ok, en wat doe ik daar nu mee?

First things first, controleer je bankrekening en/of andere betaalwijzen (zoals een Tikkie, webshopoverzicht of kassa) om te zien of de factuur of omzet echt niet betaald is. Staat het bedrag niet open, maar is het gewoon betaald? Dan klik je achter de factuur gewoon op Betaald en noteer je de betaaldatum. Weg is je openstaande factuur.

Is je factuur niet betaald? Doorloop dan de onderstaande 3 stappen.

1. Check de communicatie met je klant door op het factuurnummer te klikken. HIerdoor zie je rechtsonderin hoe vaak je de herinnering gestuurrd hebt, met welke begeleidende mail en of dit ontvangen en/of gelezen is. Lees hier hoe je alles kunt teruglezen.

2. Stuur een herinnering en of aanmaning door op de knop Herinnering te klikken. Lees hier hoe dit proces loopt.

3. Heb je je al meerdere herinneringen gestuurd én even gebeld naar je opdrachtgever? Overweeg dan om de last van je schouders te gooien en het te laten oppakken door een incassobureau. Dat voelt misschien vervelend, maar houd er rekening mee dat jij de btw over de openstaande factuur al betaald hebt in het kwartaal waaronder de verstuurde factuur valt. Dus niet alleen heb je je geld niet ontvangen, je hebt zelfs al een deel betaald van een bedrag wat je niet ontvangen hebt.

Lees hier meer over onze incasso partner.

4. Weet je zeker dat je naar je geld kunt fluiten omdat je opdrachtgever failliet is?  Geef dan aan je Bookies door dat je een oninbare vordering hebt. Lees hier wanneer dat zo is en hoe dit werkt.

 

door Mari Laatste update: 04 Nov, 2020