Help > The Bookie Online > Inkomsten- & Vennootschapsbelasting > Documenten inkomstenbelasting

Inkomstenbelasting | Hoe geef ik The Bookie de VIA gegevens zonder de automatische machtiging?

De VIA vragen wij aan bij de Belastingdienst, ontvang jij per post en stuur je naar ons door. Is er iets in dit proces niet op tijd gebeurd of fout gegaan én is je aangifte bijna klaar? Dan kan je ons ook een machtiging sturen die we handmatig verwerken. Dat kost je 2 minuten.

Op deze pagina:

Wat is de VIA?
QR per brief
QR code kwijt? Handmatig via Desktop of Mobiel
Mail je Bookies

 

Wat is de VIA?

Als wij je aangifte Inkomstenbelasting verzorgen, vragen wij standaard (naast het uitstel voor de deadline van je inkomstenbelasting) je machtigingen aan.

De belangrijkste is de VIA. Dit staat voor Vooraf Ingevulde Aangifte. Wij vragen een doorlopende aan en daarnaast, indien nodig een specifieke voor een boekjaar (aangezien dit doorlopende systeem nieuw is en/of als de doorlopende nog niet geldig is).

 

QR per brief

Nadat de Belastingdienst deze aanvraag ontvangen heeft, sturen zij jou twee brieven op, waarvan je er een met een activeringscode naar ons stuurt.

Machtigingen per brief door The Bookie activeren

Code kwijt? Via Desktop of Mobiel.

1. Download VIA in pdf

Als je de machtigingscode die wij voor je hem aangevraagd niet meer kan vinden, kan je het volgende doen. 

1. Ga naar https://www.belastingdienst.nl en Login met je Digid bij mijn Belastingdienst

2. Kies bij Inkomstenbelasting het menu het juiste Belastingjaar

3. Klik op Aangifte Inkomstenbelasting doen.

  • Je komt dan bij een lege aangifte terecht. Geen zorgen, wij kunnen nog steeds je aangifte verzorgen. Dit is een stap in het machtigingsproces. Ons BECONnummer hoef je niet in te vullen maar is 671757.
  • VOLGENDE Klik op volgende totdat je bij de Vooraf Ingevulde Gegevens (de VIA) komt. Je krijgt als het goed is alleen vragen over jouw persoonlijke gegevens en over een fiscaal partner. Hier kun je nee op beantwoorden, we doen niets met deze aangifte.
  • BEKIJK Als je bij de vooraf ingevulde gegevens komt, zie je een bericht met Vooraf Ingevulde Gegevens *je naam*. Klik op Bekijk.
  • AFDRUKKEN Je krijgt nu een scherm te zien met de kop Vooraf Ingevulde Gegevens van *je naam*. Rechts zie je een knop met Afdrukken. Klik hierop.

4. Er opent zich een nieuw scherm met een afdrukvoorbeeld. Linksboven bij doel/destination zie je een lijst van printers/manieren hoe je kan opslaan. Selecteer Sla op als PDF / Save as PDF.

5. De blauwe knop links verandert van Afdrukken / Print naar Opslaan / Save. Sla dit documentje op met een naam die voor jou logisch is. Het meest herkenbaar is het om dit document bijvoorbeeld VIA *je naam*.pdf te noemen

 Let op: je hoeft de aangifte dus niet in te dienen!!!

2. Lukt pfd niet? Maak screenshot 

Als dit niet lukt dan mag je ook een screenshot maken van de informatie en dat toesturen

Mail je Bookies

Stuur dit document door naar je Bookie.

Deze stappen kunnen we tot 1 reduceren als je de machtiging als foto per mail of via de post doorstuurt. Het scheelt een paar stappen als je de machtiginscode kan laten werken. 

door Mari Laatste update: 08 Sep, 2023