Help > Extra info en partners > De Belastingdienst

Machtigen zonder automatische machtiging

Hoe kan ik The Bookie machtigen als ik de VIA niet ontvangen heb of kwijt ben?

Zodra wij je aangifte Inkomstenbelasting verzorgen vragen wij standaard naast het uistel je SBA en VIA machtiging aan. Nadat de Belastingdienst deze aanvraag ontvangen heeft, sturen zij jou twee brieven op, waarvan je er een met een activeringscode naar ons stuurt. Lees hier hoe dat werkt.

Code kwijt

Als je de machtigingscode die wij voor je hem aangevraagd niet meer kan vinden, kan je het volgende doen.

1. Ga naar https://www.belastingdienst.nl en Login met je Digid bij mijn Belastingdienst

2. Kies bij Inkomstenbelasting het menu Belastingjaar 2020 of een ander relevant boekjaar

3. Klik op Aangifte Inkomstenbelasting doen. Je komt dan bij een lege aangifte terecht. Geen zorgen, wij kunnen nog steeds je aangifte verzorgen. Dit is een stap in het machtigingsproces.

4. Klik op volgende totdat je bij de Vooraf Ingevulde Gegevens komt. Je krijgt als het goed is alleen vragen over jouw persoonlijke gegevens en over een fiscaal partner. Hier kun je nee op beantwoorden, we doen niets met deze aangifte.

5. Als je bij de vooraf ingevulde gegevens komt, zie je een bericht met Vooraf Ingevulde Gegevens *je naam*. Klik op Bekijk.

6. Je krijgt nu een scherm te zien met de kop Vooraf Ingevulde Gegevens van *je naam*. Rechts onderin zie je een knop met Afdrukken. Klik hierop.

7. Er opent zich een nieuw scherm met een afdrukvoorbeeld. Linksboven bij doel/destination zie je een lijst van printers/manieren hoe je kan opslaan. Selecteer Sla op als PDF / Save as PDF.

8. De blauwe knop links verandert van Afdrukken / Print naar Opslaan / Save. Sla dit documentje op met een naam die voor jou logisch is. Het meest herkenbaar is het om dit document bijvoorbeeld VIA *je naam*.pdf te noemen

* Als dit niet lukt dan mag je ook een screenshot maken van de informatie en dat toesturen

9. Let op: je hoeft de aangifte dus niet in te dienen!!!

10. Stuur dit document door naar je Bookie.

Deze 9 stappen kunnen we tot 1 reduceren als je de machtiging als foto per mail of via de post doorstuurt. Het scheelt een paar stappen als je de machtiginscode kan laten werken.

door Mari Laatste update: 09 Mrt, 2021