Help > The Bookie Online > Inkomsten- & Vennootschapsbelasting > Werkwijze

Werkwijze Aangifte Inkomstenbelasting

Naast btw-aangiftes (voor je bedrijf), doen we voor de meeste klanten de aangifte inkomstenbelasting.

Als je klant bij The Bookie bent, sturen wij je altijd een reminder in The Bookie Webapp met uitleg als we iets nodig hebben. Daarom hoef je deze uitleg niet nu in een keer te lezen. Wil je vantevoren weten wat en hoe we dit gaan aanpakken? Lees dan onderstaand de werkwijze

Op deze pagina:

Wanneer moet de aangifte ingediend worden?
De Belastingdienst: machtigingen en uitstel
Hoe zorg ik dat The Bookie mijn aangifte doet? Vragenlijst.
Hoeveel kost het als The Bookie mijn aangifte indient
hoe lang duurt het als The Bookie mijn aangifte doet?


Wanneer moet dit gebeuren?

Nadat het boekjaar afgelopen is, zullen je Bookies in het nieuwe jaar de (verkorte) jaarrekening van je bedrijf opstellen en doen we je aangifte inkomstenbelasting. Een boekjaar loopt van 1 januari t/m 31 december van een jaar. Dus pas na afloop van het jaar kunnen we die aangifte doen.

Normaal heb je tot 1 mei, maar wij hebben tot 1 mei het jaar erop door het uitstel dat belastingadviseurs krijgen..

De Belastingdienst: machtigingen en uitstel

Aangezien het voor ons onmogelijk is om alle aangiftes inkomstenbelasting voor 1 mei af te ronden, vragen we (zoals gebruikelijk is) uitstel aan voor het doen van je aangifte inkomstenbelasting.

Voorletters, achternaam, bsn en geboortedatum 

Om je machtigingen en uitstel voor jou en eventueel je partner aan te vragen, hebben we je persoonsgegevens, die van je bedrijf en eventuele fiscale partner nodig. 

Heb je ook een fiscaal partner en wil je dat we ook haar/zijn/diens aangifte doen? Meld dit vòòr 1 mei bij je Bookie. Dan vragen we ook voor haar/hem/die uitstel aan.

Lees hier hoe uitstel en machtigingen werken. 

Hoe? Vragenlijst.

Wij sturen je een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen en reminders totdat je dit gedaan hebt. Je leest deze oa in The Bookie Webapp (en per mail).

Aftrap inkomstenbelasting: 1e reminder op 14 februari 

 Je krijgt van ons een reminder om ons extra informatie aan te leveren via de checklist Aangifte IB in The Bookie Webapp. Daarin staat precies welke documenten je moet aanleveren en hoe.

Uiterlijke datum inleveren vragenlijst is 31 oktober.

Kosten

  • Abonnement bij The Bookie Had je een actief abonnement tijdens het boekjaar van de aangifte? Dus: betaalde je abonnementskosten tijdens 2023? Dan hebben we waarschijnlijk al (een deel van) je btw-aangiftes 2023 gedaan en heb je al (deels) vooruit betaald voor de IB aangifte. Je krijgt een factuur voor het ontbrekende gedeelte van het jaarabonnement dat past bij je omzet.
  • Klant per uur of nog geen klant bij The Bookie Ook als je nog geen klant bij The Bookie was in 2023 of bent in 2024, kunnen we je jaarstukken opmaken en je IB aangifte verzorgen. Dan betaal je €95 per uur Lees meer

Termijn

Wachtrij: first come, first serve

Na het invullen van het formulier én het compleet aanleveren van de benodigde informatie kom je in de wachtrij. Zodra je aan de beurt bent, nemen we contact met je op als er iets ontbreekt. Na het opstellen en toesturen van je conceptrapport, dienen we na je goedkeuren je aangifte in. 

Spoed: voor in de rij 

Heb jij je jaarcijfers sneller nodig? Dan kunnen we extra uren inplannen om je jaarcijfers sneller op te stellen en je aangifte in te dienen. We rekenen dan 25% extra. 

Spoedkosten: lees wanneer je meer betaalt en waarom

door Mari Laatste update: 19 Jan, 2024