Help > The Bookie Online > Inkomsten- & Vennootschapsbelasting

Is mijn aangifte inkomstenbelasting ingediend?

Inkomstenbelasting door The Bookie

Zoals je weet behandelen wij de aangiftes inkomstenbelasting op basis van een first come, first serve basis. Dat betekent dat je ingevulde vragenlijst in de wachtrij komt. Zodra je aan de beurt bent, stellen we een conceptversie van je aangifte op. Heb jij deze goedgekeurd? Dan dienen we je aangifte in. In The Bookie Webapp zie je op je Dashboard waar je aangifte in het proces zit. De eerste drie statussen staan er meestal wel een tijdje, maar eenmaal in het proces gaat het meestal snel. Heb je haast? Dan plannen we extra uren in en versnellen we het proces.

werkwijze aangifte Inkomstenbelasting

> snelle behandeltermijn

Status in The Bookie Webapp

Wat betekent de status van je aangifte in The Bookie Webapp?

  • Vragenlijst Aangeleverd     -> Jij hebt de vragenlijst met extra antwoorden en/of documenten aangeleverd. Wij gaan (zodra je aan de beurt bent) een eerste check doen
  • Vragenlijst niet compleet     -> Jij hebt een mail gekregen en moet extra informatie sturen
  • In de wachtrij             -> Je staat in de Wachtrij voor behandeling. Afhankelijk van wanneer je je vragenlijst hebt ingediend kan dit langer of korter duren. Lees hier de uitleg van Tim over piekdrukte.
  • In Behandeling door Bookie     -> Wij zijn begonnen aan je aangifte Inkomstenbelasting
  • Meer informatie nodig    -> Jij hebt een mail gekregen en moet extra informatie sturen
  • Laatste controle        -> Wij leggen de laatste hand aan je aangifte. Concept IB komt eraan.
  • Goedkeuring nodig         -> om je aangifte in te dienen hebben we je toestemming nodig
  • Goedgekeurd             -> jij hebt goedkeuring gegeven en wij gaan je aangifte indien
  • Ingediend            -> je aangifte is door ons ingediend.

Normaal gesproken ontvang je na 3 maanden de definitieve aanslag van de Belastingdienst die je moet betalen. Gezien de enorme vertragingen bij de Belastingdienst kan dit langer duren.

Status op site Belastingdienst

Je kunt zelf nakijken of je aangifte binnen is in Mijn Belastingdienst. Let op, de Belastingdienst meldt hier (gek genoeg) alleen om ze je aangifte ontvangen hebben via dat portaal. Dus niet als een boekhouder of accountant je aangifte direct via de Belastingdienst heeft ingediend. Je zou niet de eerste zijn, die zich rot schrikt omdat de suggestie gewekt wordt dat je aangifte NIET ingediend is. Weet je het niet zeker op basis van de status in The Bookie Webapp? Bel ons dan even.

Heb je je aangifte dus zelf ingediend? Dan staat dat onder 'Inkomstenbelasting' bij 'Belastingjaar 20XX'. Als jij zelf je aangifte wel ingevuld hebt, maar nog niet hebt verstuurd, dan staat daar: 'U hebt nog een aangifte inkomstenbelasting 20XX open staan.

door Mari Laatste update: 27 Jun, 2023