Help > The Bookie Online > Inkomsten > Facturen

Een factuur versturen

Hoe verstuur ik een factuur?

Zodra je een factuur hebt aangemaakt, spreekt het versturen nadat je op 'verder' geklikt hebt eigenlijk voor zich. Hieronder lichten we de stappen toe.

Maak een factuur Lees hier hoe je een factuur maakt.

Klik op Verder Zodra je op Verder klikt, kom je bij de concept versie van je factuur. Hier krijg je een voorbeeld te zien van hoe je factuur eruit komt te zien. Daarom staat er ook nog Concept  op de factuur. Dit verdwijnt zodra je de factuur in de volgende stap definitief maakt.

Pdf opties In deze conceptfase kun je er ook nog voor kiezen om een van je andere templates te kiezen. Dit zijn de voorbeelden facturen die je zelf ontworpen hebt onder Factuur Instellingen

TIP Vergeet niet op de knop Pdf genereren te klikken om je nieuw gekozen template te zien.

Factuur definief maken Pas zodra je op deze knop klikt, is de factuur in je administratie verwerkt. Zo kan je deze in de volgende stap 1) versturen,  2) downloaden en zelf versturen of 3) heb je rechtstreeks contante of reeds betaalde inkomsten in The Bookie Webapp geregistreerd en hoef je deze niet meer (naar jezelf of een ander) te versturen.

Verzendgeschiedenis Hier lees je hoe vaak, naar wie en met welke boodschap een factuur verstuurd is. Bekijk hier hoe je de communicatie met je klanten per factuur kan inzien.

3 statussen van een factuur: concept, definitief (verwerkt in administratie) en voldaan (betaald door klant)

door Mari Laatste update: 08 Aug, 2023