Help > The Bookie Online > The Bookie Software > Webapp | Verkopen

Factuur | instellingen, sjablonen en opmaak

Wat moet ik doen voordat ik mijn eerste factuur verstuur?

Vereisten factuur

Facturen zijn een belangrijk onderdeel van je administratie. De Belastingdienst heeft regels voor hoe je een factuur opstelt en wanneer je een factuur verstuurt. Deze regels hebben bij als leidraad gebruikt voor het maken van je persoonlijke facturen template. Als je alle vakjes in The Bookie Webapp invult, mis je geen verplichte informatie en gebruikt The Webapp jouw zakelijke informatie automatisch op de facturen die je verstuurt.

Administratie instellingen en bedrijfsinformatie

Vul eerst de benodigde informatie bij je bedrijfsnaam in de linkerkolom onder Administratie instellingen in, voor je je eerste factuur maakt. Onder je bedrijfsnaam kan je ook je eigen logo toevoegen onder Logo uploaden.

Selecteer een logo en klik op Opslaan. Je logo verschijnt vanzelf op je factuur. Je kunt dit terug zien onder Factuur instellingen op je concept factuur.

Factuur instellingen en sjablonen

Onder je Verkopen (in de linkerbalk) vind je ook je (Factuur) Instellingen, waaronder de opmaak (templates/sjablonen) en de standaard mail die gebruikt wanneer je facturen naar klanten stuurt. Hier kun je het lettertype, je logo en de betalingstermijn aanpassen en een voorbeeld zien van verschillende concept facturen. Heb je meerdere handelsnamen? Dan kan je nu voor elke handelsnaam een eigen template maken. Het is belangrijk dat de gegevens onder je Administratie instellingen up-to-date zijn, omdat deze onder andere gebruikt worden op je facturen.

Factuur mail

Wil je de standaard mails aanpassen? Lees hier meer.

door Mari Laatste update: 04 Sep, 2023