Help > Extra info en partners > Boekhouding WoordenBookie

The Bookie en de Belastingdienst

Hoe verloopt de communicatie tussen The Bookie en De Belastingdienst?

Uitstel

Wij vragen (zoals gebruikelijk is) uitstel aan voor het doen van je aangifte waardoor we tot 1 mei van het daaropvolgende jaar de tijd hebben om je inkomstenbelasting aangifte in te dienen. Wil je dat we je aangifte snel indienen? Dan raden we je aan om in februari meteen de IB checklist zo volledig als mogelijk in te vullen, de benodigde documenten erbij te voegen en in te sturen. Nu sta je in de wachtrij. Zodra je aan de beurt bent, nemen we contact met je op als er iets ontbreekt of om te bevestigen dat je dossier compleet is. We sturen je jouw conceptrapport toe zodra we die opgesteld hebben. Nadat jij ons schriftelijk goedkeuring hebt gegeven, dienen we je aangifte in. 

Heb je ook een fiscaal partner en wil je dat we ook haar/diens/zijn aangifte doen? Meld vòòr 1 mei bij je Bookie. Dan vragen we ook voor haar/die/hem uitstel aan. Lees onderaan hoe dit werkt.

Machtiging doorsturen: VIA en SBA

Voor het mogen indienen van je aangifte vragen we een machtiging aan. Je krijgt hierover een brief van de Belastingdienst met daarin de activatiecode, stuur deze even naar ons door. Dit mag ook altijd via de mail! Lees hier meer over deze machtigingen en hoe je ze doorstuurt

 

door Mari Laatste update: 30 Dec, 2022