Help > The Bookie Diensten > Dienstverlening

Abonnement wijzigen: upgraden of downgraden

Hoe wijzig ik mijn abonnement als mijn jaaromzet is toegenomen of afgenomen?

Speciaal voor zzp’ers en vof’s heeft The Bookie vaste prijzen. Bij The Bookie betaal je als je een abonnement hebt en gebruik maakt van The Bookie Webapp een vast jaarbedrag. Kosten zijn op basis van een boekjaar en ex 21% btw. Dit jaarbedrag (tarief) is gekoppeld aan je omzet. Dat is het totaalbedrag dat je tijdens een boekjaar gefactureerd hebt of als inkomsten in The Bookie geregistreerd hebt. 

Jaarbedrag in maandtermijnen betaald

Om te voorkomen dat je aan het eind van het jaar een grote factuur ontvangt, betaal je als je The Bookie Webapp gebruikt iedere maand een vast bedrag. Dit is een vooruit betaling op je jaarabonnement.

1. Ben je het hele jaar klant geweest, heb je alle maandbedragen betaald en zat je binnen je verwachte jaaromzet? Dan hoef je aan het eind van het jaar niets meer bij te betalen als we je jaarstukken opmaken en je aangifte inkomstenbelasting doen.

2. Heb je wel alle maandbedragen betaald, maar is je jaaromzet hoger uitgevallen dan je gedacht had? Dan ontvang je van ons een aanvullende factuur (met het bedrag tot het volgende abonnement) zodra we je jaarstukken hebben opgemaakt.

3. Heb je niet alle maandbedragen betaald omdat je tijdens het jaar klant bent geworden? Dan kijken we aan het eind van het jaar wat je omzet is en hoeveel je al betaald hebt. Een eventuele verrekening vindt zo plaats dat het uiteindelijk betaalde jaarbedrag in lijn ligt met het abonnementstarief dat daarbij hoort.

Abonnement wijzigen

Kom je tijdens of na het boekjaar achter dat je omzet hoger uitpakt dan je abonnement als grens heeft of dat dit vorig jaar zo was. Pas dan je abonnement aan.

 Je doet dit in drie makkelijke stappen:

 1. Log in bij The Bookie Webapp en ga linksboven onder je bedrijfsnaam     naar Instellingen

 2. Klik onder tabblad Abonnement op de knop Wijzig abonnement

 3. Selecteer hier het juiste abonnement. De eerst volgende keer wordt dit   bedrag afgeschreven.

 

Tarieven

Er zijn verschillende tarieven die aan een naam gekoppeld zijn. Dit heeft echter niets te maken met de duur dat je bedrijf bestaat.

ZZP'er  €12.000 < omzet < € 60.000

Als je bedrijf een jaaromzet heeft die groter is dan € 12.000 en kleiner is dan € 60.000 ex btw per jaar.

Ondernemer € 60.000 < omzet < € 100.000

Als je bedrijf een jaaromzet heeft die groter is dan € 60.000 en kleiner is dan € 100.000 ex btw per jaar.

Omzet hoger dan €100.000?

Lees hier hoe dat werkt.

 

door Mari Laatste update: 10 Nov, 2021