Help > The Bookie Online > Settings

Bookie Notifications - reminders, announcements and other

  This article is not yet available in your language

Welke automatische berichten stuurt The Bookie, via welk kanaal en hoe pas ik dit aan?

Een van de gemakken van werken met The Bookie is de reminder: een bericht in de vorm van een mail dat je krijgt als het tijd is om iets aan te leveren zodat wij op tijd bij de Belastingdienst je aangifte kunnen indienen. Nu zijn we al tijden bezig met een uitgebreid Bookie Berichten systeem, waarbij je verschillende kanalen kunt selecteren, momenten en regelmaat.

Type berichten en kanalen

Hieronder vind je terug welke berichten je nu al ontvangt.

- berichten als herinneringen voor btw-deadlines ontving je per mail, maar vind je ze ook zichtbaar in de app zelf. Dat betekent dat je een week voor afloop van het kwartaal het eerste bericht ontvangt en dat dit wekelijks doorgaat tot jij op de knop 'Bijgewerkt' hebt geklikt. Ontvang je berichten, terwijl je vrijgesteld bent van btw of hoef je maar 1 keer per jaar aangifte te doen? Lees dan hier hoe je dit bij je Overige Bedrijfsinstellingen aanpast.

- berichten die de automatische afschrijving van je abonnement aankondigen per mail en in The Bookie Webapp. Zo weet je precies wanneer je je zakenpartner op een extra rondje stickers kunt trakteren.  

- is een automatische afschrijving voor je Bookie abonnement niet gelukt of gestorneerd? Dat kan het geval zijn als er misschien tijdelijk niet genoeg op je rekening stond. In dat geval kun je makkelijk alsnog via een iDeal link betalen die je terugvindt bij je Abonnement Instellingen. Lees hier waar.

- wil je een bericht ontvangen als iemand de door jou verstuurde factuur via je Mollie link betaald heeft? Zet dan je berichten hiervoor aan, per mail en in The Bookie Webapp. Gebruik je nog geen iDeal link en wil je wel dat klanten met een druk op de knop je factuur kunnen betalen? Activeer dan deze functie. Als je de link gebruikt betalen mensen niet alleen sneller, de betaling wordt ook automatisch geregistreerd. Lees hier hoe.

Bericht instellingen en e-mail adres

Onder je naam rechtsboven vind je je Account Instellingen

HIer vind je ook de instellingen voor je geautomatiseerde berichten (wat, hoe en hoe vaak) die gelden voor jouw account. Hier kun je onder Contact Informatie ook je e-maildres aanpassen waardoor je berichten per mail vanaf dat moment ook je aangepaste e-mailadres ontvangt.

Je login blijft precies hetzelfde, maar de mails ontvang je zo op je gloednieuwe gmail adres of aangepaste persoonlijke mail adres.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Onder Berichten kan je aanvinken waar je wel en geen berichten voor wilt ontvangen.

 - Administratie berichten zijn updates die jij ontvangt over de betalingsstatus van je eigen verstuurde facturen. Dus als je de bovenstaande mogelijkheid tot een iDeal link gebruikt, kan je er voor kiezen om een mailtje te krijgen als je klant je factuur betaald heeft. Best leuk soms, zo'n nieuwtje net voor het weekend :)

 - Btw-aangifte berichten zijn onderdeel van ons abonnement en tevens ons USP. Ons advies is dus om deze altijd aan te laten staan. Heb je dit (per ongeluk) uitgevinkt , ontvang je geen berichten meer en vergeet je dan op 'Bijgewerkt' te klikken? Dan gaan wij er vanuit dat je zelf je aangifte indient. Dus ons advies: afblijven!

by Mari Last update: 10 Sep, 2020