Help > The Bookie Online > Uitgaven

Auto | Zakelijke aanschaffen en kosten invoeren

Hoe neem ik mijn auto zakelijk in mijn administratie op?

Of je een zakelijk of privé aanschaft is een persoonlijke keuze ten tijde van de aanschaf. Hier lichten we de diverse afwegingen toe en linken we door naar een handige tool die je kan helpen bij het maken van een keuze.

Betaalbewijs

Als je de auto zakelijk aanschaft, is de aankoop ook een zakelijke uitgave. Je mag de uitgave dus in je administratie opnemen en in The Bookie Webapp zetten. Heb je de auto bij een bedrijf of particulier gekocht? In beide gevallen zal er een bewijs van de aankoop moeten zijn.

Kenteken en datum van toelating

Wij ontvangen graag het kenteken en de eerste datum van toelating (zou je ook als bouwjaar kunnen zien). Dit kan je tijdens het boekjaar opsturen of aanleveren in via de checklist aan het eind van het jaar voor je aangifte inkomstenbelasting.

Kosten

Je mag nu alle kosten (brandstof, parkeren, onderhoud, wegenbelasting, verzekering) als zakelijke kosten toevoegen. In Q4 betaal je bijtelling voor de btw en bij de inkomstenbelasting over dat boekjaar betaal je bijtelling over de kosten. Lees hier uitgebreid welke kosten je kan invoeren en hoe je dit goed doet. In dit artikel kan je ook lezen hoe je zakelijk gereden kilometers of kosten met een privé auto invoert. 

door Mari Laatste update: 12 Nov, 2023