Help > The Bookie Online > Inkomsten

Werken met buitenlandse opdrachtgevers

Werkt The Bookie ook met ondernemers die met buitenlandse opdrachtgevers werken?

Inkomsten

Inkomsten voortkomend uit buitenlandse opdrachten nemen we mee. Een groot deel van onze klanten heeft buitenlandse opdrachtgevers. Let er op dat je bij het factureren aan het buitenland wat de afspraken qua btw zijn. In The Bookie Webapp kan je aanvinken zodra de btw in Nederland, naar binnen of buiten Europa verlegd is. Dat betekent dat de btw door je opdrachtgever betaald wordt. Zorg er wel voor dat je btw (vat) nummer van je opdrachtgever op de factuur staat.

Wil je lezen waaraan je allemaal moet denken bij buitenlandse inkomsten? Lees dan dit artikel.

Uitgaven

Aan deze inkomsten zijn regelmatig buitenlandse kosten gekoppeld (denk aan reis- en verblijfkosten). Wat betreft het terugvragen van de btw op deze kosten leggen we die graag uitgebreider uit. Wil je lezen waaraan je allemaal moet denken bij buitenlandse uitgaven? Lees dan dit artikel.

Regelingen: btw terugvragen

We kunnen als je wilt deze btw aftrekken in je buitenlandse aangifte of terugvragen uit het EU-land via de Nederlandse belastingdienst. Hiervoor kan je je Bookie inschakelen, maar dit is echter alleen de moeite waard in het geval van grotere bedragen aangezien deze uren buiten het abonnement vallen.

door Mari Laatste update: 27 Dec, 2023