Help > The Bookie Online > Inkomsten > Facturen

Opdrachtgever in buitenland

Kan ik een factuur naar een buitenlandse opdrachtgever sturen?

Ja, dat kan. Houdt hierbij wel rekening met de BTW, de gewenste taal op de factuur en eventueel andere valuta. Je moet er rekening mee houden of de opdrachtgever gevestigd is binnen of buiten de EU. Meer hierover lees je ook op de site van De Belastingdienst op deze pagina over Zaken doen met het buitenland.

Btw verlegd

Als je voor een opdrachtgever in het buitenland werkt, is de kans groot dat de btw verlegd is. Lees onder Btw verlegd hoe je dat doet.

Andere taal

Je kunt de factuur altijd in het Engels en/of Nederlands opstellen. De taal van de basisgegevens in de factuur kies je voordat je je factuur opstelt. Het onderschrift (inclusief bankrekening en betalingstermijn) én de begeleidende mail kunnen in alle talen geschreven worden die jij kent.

Valuta

In The Bookie Webapp kan je alleen euro’s invoeren, dat is om misverstanden en miscalculatie in je administratie te voorkomen. Wel kan je op een factuur vermelden onder Opmerkingen dat het bedrag in buitenlandse valuta (ponden, dollars of iets anders) uitbetaald kan worden of dat het euro bedrag een equivalent heeft van de buitenlandse valuta. Nadat je het bedrag in euro's op je rekening hebt ontvangen, klik je bij de desbetreffende factuur op Bewerken en noteer je het werkelijke, betaalde bedrag in euro’s.

door Mari Laatste update: 03 Jul, 2023