Help > Extra info en partners > De Belastingdienst

Deadline aangifte Inkomstenbelasting

Wanneer dienen jullie mijn aangifte inkomstenbelasting in?

Een aantal maanden na het aflopen van het boekjaar is het tijd voor de aangifte inkomstenbelasting. Om precies te zijn op uiterlijk 1 mei. Doe je je aangifte in maart, dan krijgt u vóór 1 juli bericht.

De Belastingdienst

Als je je eigen aangifte indient kan dat via de site van de Belastingdienst. Hiervoor worden de Vooraf Ingevulde gegevens gebruikt. Ook wij gebruiken deze gegevens door middel van een VIA (Vooraf Ingevulde Aangifte).

Uitstel en machtigingen

We proberen alle jaarstukken binnen 3 maanden na het invullen van het formulier én het compleet aanleveren van de benodigde informatie op te stellen. Het kan dus zijn dat we nog een (aantal) keer mailen voordat je administratie compleet is. Houd er rekening mee dat we sneller aan de slag kunnen als je administratie compleet is.

Na het opstellen van je conceptrapport, dienen we na je goedkeuren je aangifte in. 

Uitstel en verlengd uitstel

Als je je administratie bij ons gedaan hebt, raden we je aan om in februari meteen de checklist via de knop Start Aangifte Inkomstenbelasting te volgen en alle benodigdheden aan te leveren. Weet je niet welke informatie relevant is voor de aangifte Inkomstenbelasting? Lees dan dit handige overzicht.

Wij proberen dan je IB aangifte zo snel als mogelijk in te dienen. Wel kunnen wij pas de VIA's vanaf maart inzien. Aangezien het voor ons onmogelijk is om alle aangiftes inkomstenbelasting voor 1 mei af te ronden ook gezien de eerste kwartaalmaand in april, vragen we (zoals gebruikelijk is) uitstel aan voor het doen van je aangifte inkomstenbelasting.

Een voordeel van vroeg indienen is dat je geen belastingrente hoeft te betalen, mits de administratie compleet was en er zodoende geen afwijking wordt vastgesteld door de Belastingdienst.  Een voordeel van in alle rust de benodigde informatie verzamelen is dat de kans groter is dat je alles meteen compleet aanlevert en het proces hierdoor sneller gaat. Daarnaast hoeft je je inkomstenbelasting pas later te betalen.

Als je geen uitstel aanvraagt en de aangifte niet op tijd indient, loop je het risico op een boete en een hoge aanslag inkomstenbelasting. Wel geldt: wie het eerst het formulier invult en z’n documenten aanlevert, zal als eerste aan de beurt zijn. Het uitstel geeft ons standaard tot 1 september uitstel en kan, slechts indien de ondernemer voorheen alle aangiftes tijdig heeft ingediend, verlengd worden tot 1 mei van het daaropvolgende jaar. Hier mag je echter niet vanuit gaan. 

Heb je ook een fiscaal partner en wil je dat we ook haar/zijn aangifte doen? Meld vòòr 1 mei bij je Bookie. Dan vragen we ook voor haar/hem uitstel aan. Kosten voor een gezamenlijke aangifte met een fiscaal partner in loondienst zijn € 75 ex btw per jaar extra.

Machtiging doorsturen

Voor het mogen indienen van je aangiftes vragen we twee machtigingen aan die je te zijner tijd even aan ons door moet doorsturen. Dit betreft de SBA en VIA. Dit kan per mail of post. Ook mag je de machtigingscode met je bsn nummer mailen. Wij activeren de machtiging, kunnen je reeds bekende gegevens inzien en dienen daarna je aangifte in.

door Mari Laatste update: 31 Dec, 2019