Help > The Bookie Online > Inkomsten- & Vennootschapsbelasting

Inkomstenbelasting | Deadline informatie aanleveren en aangifte

Wanneer dienen jullie mijn aangifte inkomstenbelasting in?

Als het boekjaar voorbij is, dus na 31 december, kunnen we in het nieuwe jaar je jaarcijfers van je bedrijf opstellen en je aangifte inkomstenbelasting indienen. 

In het kort doorloopt dit proces drie stappen (en eentje extra voor de algemene uitleg):

STAP 1. jij vult de Inkomstenbelasting vragenlijst in The Bookie Webapp in en geeft ons daarmee de aanvullende informatie die we nodig hebben en de opdracht om je aangifte (eventueel voor je partner) te doen

STAP 2. je komt in de Wachtrij en zodra je aan de beurt bent stellen we een conceptversie op. Bij vragen nemen we contact op.

STAP 3. je ontvangt de concept versie en zodra je daar akkoord op geeft dan dienen we je aangifte in.

        4. je betaalt pas als de Belastingdienst je de definitieve aanslag stuurt.

Nu is dit kort door de bocht, dus leggen we het hieronder uitgebreider uit.

 

1. Vragenlijst

Als je je administratie bij ons gedaan hebt, raden we je aan om op 14 februari (we zetten de vragenlijst ieder jaar op Valentijnsdag voor je klaar) meteen de vragenlijst via de knop Start Aangifte Inkomstenbelasting te volgen en alle benodigdheden aan te leveren. Weet je niet welke informatie relevant is voor de aangifte Inkomstenbelasting? Lees dan dit handige overzicht. Daarnaast hebben we altijd online uitleg. 

Heb je ook een fiscaal partner en wil je dat we ook haar/zijn/diens aangifte doen? Meld vòòr 1 mei bij je Bookie. Dan vragen we ook voor haar/hem uitstel aan. Kosten voor een gezamenlijke aangifte met een fiscaal partner in loondienst zijn € 95 ex btw per jaar extra.

2. Uitstel en Wachtrij: voor in de rij (spoed) / achter in de rij 

Normaal moet een aangifte inkomstenbelasting vóór 1 mei binnen zijn. Daarom vragen boekhoudkantoren altijd uitstel aan. Zo hebben we 1 jaar langer. Dus voor de aangifte van 2022 hebben we tot 1 mei 2024. Jij kunt tot 31 oktober 2023 je vragenlijst aanleveren. Als je later aangifte doet, hoef je pas later je inkomstenbelasting te betalen, maar moet je wel belastingrente betalen.

Na het invullen van de vragenlijst én het compleet aanleveren van de benodigde informatie kom je bij ons in de wachtrij. Missen we iets, dan mailen we. Dus hoe sneller je informatie compleet is, des te sneller we aan de slag kunnen. Wie het eerst het formulier invult en z’n documenten aanlevert, zal als eerste aan de beurt zijn.  Lees de blog die Tim over de Wachtrij schreef.

Wij kunnen pas de Vooraf Ingevulde Aangifte (de bij de Belastingdienst bekende informatie) vanaf maart inzien. Deze machtiging is soms doorlopend en moet soms doorgestuurd worden. Dat is de QR code. Aangezien het voor ons onmogelijk is om alle aangiftes inkomstenbelasting voor 1 mei af te ronden ook gezien de eerste kwartaalmaand in april, vragen we (zoals gebruikelijk is) uitstel aan voor het doen van je aangifte inkomstenbelasting.

Toch kunnen we ervoor zorgen dat we extra uren inplannen zodat jij jouw jaarcijfers eerder ontvangt of wij jouw aangifte voor 1 mei indienen. Je vraagt dat een plekje voor in de Wachtrij aan en betaalt 25% extra voor een snelle aanlevering.

Zo voorkom je dat je belastingrente betaalt. Mail of bel als je dit wilt.

3. Concept goedkeuren en aangifte indienen

Je krijgt een mail net de conceptversie van je aangifte inkomstenbelasting inclusief je jaarcijfers van je bedrijf.

We vragen je dit te checken. Natuurlijk snappen we dat je geen boekhouder bent. Daarom leggen we hier uit waar je op kunt letten en daarnaast kan je als je uitgebreider uitleg wilt of vragen hebt ook altijd een consult inplannen.

door Mari Laatste update: 28 Mrt, 2023