Help > The Bookie Diensten > Dienstverlening

Btw aangifte begrijpen en betalen

Ik heb mijn btw aangifte gekregen of gedaan, wat nu?

Zodra je omzetbelasting aangifte gedaan is, ontvang je van ons een mail met twee to do's: de aangifte bekijken en indien van toepassing de btw tijdig over te maken naar het rekeningnummer van de Belastingdienst. Heb je de aangifte zelf gedaan, dan kun je de betaling verrichten aan de hand van de PDF die je ontvangt.

Wat moet je precies doen?

- Als je de PDF van je aangifte opent dan zie je een hele rij met cijfers, dat is het resultaat van alle facturen en bonnen die je ingevoerd hebt. 

- Boven aan je aangifte bij 'Gegevens bedrijf' staat ook altijd je betalingskenmerk genoteerd.

- Onderaan de streep bij 'Te betalen omzetbelasting' staat wat je dit kwartaal moet betalen, wat je ontvangt of staat er € 0,-.

- Daaronder staat: 'Het verschuldigde bedrag dient uiterlijk op *datum* bijgeschreven te zijn op het rekeningnummer van de Belastingdienst onder vermelding van betalingskenmerk *16 cijfers*.' 

Op deze manier proberen wij zo duidelijk als mogelijk alle informatie aan te leveren die jij nodig hebt om de betaling in orde te maken. Uiteindelijk ben je als ondernemer altijd zelf verantwoordelijk voor het op tijd betalen van je aangiften.  Wij hebben natuurlijk geen toegang tot jouw bankrekening en dat willen we ook helemaal niet :)

Opzet mail:

We hebben je aangifte van dit kwartaal gedaan. Alle relevante informatie kun je vinden in het bijgevoegde formulier; we vragen je om dit goed door te nemen.

Moet je een bedrag betalen? Dan dien je het 'te betalen' bedrag voor het einde van de maand te hebben overgemaakt naar NL86 INGB 0002 4455 88 t.n.v. Belastingdienst Apeldoorn. Geef daarbij het betalingskenmerk op dat vermeld staat op het formulier in de bijlage.

In het geval je niets hoeft te betalen of geld terug krijgt, hoef je niets te doen. Het bedrag terug wordt vanzelf gestort op je rekening. Is je rekeningnummer nog niet bekend bij de Belastingdienst? Dan kun je dit doorgeven via de ondernemerspagina van de Belastingdienst. Je kiest vervolgens voor het formulier 'wijzigen rekeningnummer ondernemers'. 

Wil je meer weten over de belangrijke zaken rondom het aangifte proces van de omzetbelasting? Lees hier de FAQs die we geschreven hebben over dit aangifteproces: FAQ- OB; hoe lees je de aangifte

door Aleida Sjardijn Laatste update: 18 Nov, 2020