Help > The Bookie Online > Btw-aangiftes

Omzetbelasting | Btw aangifte begrijpen en betalen

Ik heb mijn btw aangifte gekregen of gedaan, wat nu?

Zodra je omzetbelasting aangifte gedaan is, ontvang je van ons een melding met twee to do's:

1) bekijk de aangifte in The Bookie Webapp en (indien van toepassing) 

2) maak de btw tijdig over naar het rekeningnummer van de Belastingdienst. Heb je de aangifte zelf gedaan, dan kun je de betaling verrichten aan de hand van de PDF die je ontvangt. Bekijk hier waar je de aangifte kunt vinden.

Wat moet je precies doen?

- Als je de PDF van je aangifte opent dan zie je een hele rij met cijfers, dat is het resultaat van alle facturen en bonnen die je ingevoerd hebt. 

- Boven aan je aangifte bij 'Gegevens bedrijf' staat ook altijd je betalingskenmerk genoteerd.

- Onderaan de streep bij 'Te betalen omzetbelasting' staat wat je dit kwartaal moet betalen, wat je ontvangt of staat er € 0,-.

- Daaronder staat: 'Het verschuldigde bedrag dient uiterlijk op *datum* bijgeschreven te zijn op het rekeningnummer van de Belastingdienst onder vermelding van betalingskenmerk *16 cijfers*.' 

Op deze manier proberen wij zo duidelijk als mogelijk alle informatie aan te leveren die jij nodig hebt om de betaling in orde te maken. Uiteindelijk ben je als ondernemer altijd zelf verantwoordelijk voor het op tijd betalen van je aangiften.  Wij hebben natuurlijk geen toegang tot jouw bankrekening en dat willen we ook helemaal niet :)

Wil je meer weten over de belangrijke zaken rondom het aangifte proces van de omzetbelasting? Lees hier de FAQs die we geschreven hebben over dit aangifteproces: FAQ - OB; hoe lees je de aangifte

 

 

door Mari Laatste update: 28 Mrt, 2023