Help > Extra info en partners > Boekhouding WoordenBookie

Voorbeeld Omzetbelastingaangifte

Hoe ziet een btw-aangifte eruit?

Net voor jezelf begonnen of nog niet eerder een aangifte gedaan of bekeken? Dan is het goed om een keer een voorbeeld van een aangifte te zien.

Als je klant bent bij The Bookie, dan doen wij je omzetbelastingaangifte voor je. Waarschijnlijk weet je dit allang, maar voor de zekerheid: dit is hetzelfde als je btw-aangifte en kwartaal-aangifte.

Hoe lees je een aangifte?

1. Prestaties binnenland

Simpel gezegd is dit je omzet. Wat heb je in totaal gefactureerd met de verschillende btw percentages. Dus het totaal van je verkopen, ook wel je omzet. Hoog tarief is hierbij 21%, laag tarief refereert aan diensten of goederen met 9% btw en 

2. Verleggingsregeling binnenland

3. Prestaties in of naar het buitenland

4. Prestaties vanuit het buitenland aan u geleverd

5. Voorbelasting en KOR

Betalen of ontvangen

Nadat je adminstratie gecontroleerd en gecorrigeerd is, ontvang je de aangifte. Nu zijn er twee opties: waarschijnlijk moet je omzetbelasting betalen (lees hier waarom), maar het kan soms zo zijn dat je geld terugkrijgt (lees hier waarom).

Dit vind je helemaal onderaan in je aangifte terug. 

Vòòr de 1e bij de Belastingdienst

Als je omzetbelasting moet betalen, dan moet dit geld voor de 1e van de volgende maand op het rekeningnummer van de Belastingdienst staan. Houd er tussen rekening mee dat je niet tot de laatste dag wacht.

 

door Mari Laatste update: 09 Jan, 2022