Help > Extra info en partners > Boekhouding WoordenBookie

Bank | saldo: begin en eindsaldo van boekjaar

Dit is het eindsaldo van je zakelijke bankrekening(en) van het boekjaar dat we afsluiten, dus gaat het over het jaar 2022 dan is dit je saldo op 31 december 2022. Het kan zijn dat je zowel een rekening courant (betaalrekening) als een spaarrekening hebt. Werk je met Profit First? Dan heb je zelfs meerdere betaalrekeningen.

Gebruik je een (voormalige) privé bankrekening alleen zakelijk? Dan moet je ons ook het eindsaldo van deze rekening doorgeven.

Tijdens de aangifte maand van kwartaal 4 vragen we je om aanvullende informatie om je boekjaar af te sluiten.

Inkomstenbelasting: Jaaroverzicht van zakelijke bankrekeningen

Bij de aangifte inkomstenbelasting kan het zijn dat we nog aanvullende zaken over je bankrekeningen vragen. Een jaaroverzicht van je bank geeft een compleet overzicht van al je bankzaken. Je vindt alle informatie over je betaal- en spaarrekeningen, beleggingen, leningen en hypotheken overzichtelijk bij elkaar. Bij vrijwel alle banken kun je het overzicht eenvoudig als pdf downloaden en gebruiken voor het doen van administratie en belastingaangifte. Gelukkig hoef jij niets meer te doen dan ons dit overzicht toe te sturen in de vragenlijst voor de Aangifte Inkomstenbelasting.

door Mari Laatste update: 08 Mrt, 2023