Help > The Bookie Online > Inkomsten

Verkeerde nummering bij facturen

Wat moet ik doen als de nummering bij mijn facturen niet meer klopt?

We horen weleens van klanten dat waar voorheen de nummering automatisch liep er nu iets is misgegaan met de nummering waardoor deze niet meer automatisch oplopen of doortellen. Hiervoor kunnen een aantal redenen zijn.

Conceptfactuur

Een van de redenen kan een conceptfactuur zijn. Indien je facturen automatisch doortellen, dan gebruikt The Bookie Webapp het eerst opvolgende nummer voor een conceptfactuur (bijvoorbeeld 2018-053). Als je daarna een andere factuur stuurt dan gebruikt The Bookie Webapp het daaropvolgende nummer (bijvoorbeeld 2018-054). In het systeem ontbreekt er zo een nummer. 

Oplossingen

Als je diezelfde dag nog een factuur moet sturen kan je het conceptfactuur nummer hergebruiken (2018-053) en zo verder gaan met het doortellen.

Handmatige aanpassing van factuurnummers

Wij gebruiken standaard een factuurnummering dat begint met het jaartal om gevolgd te worden door een nummering die oploopt (-001, -002, -003). Zodra je zelf een nummering kiest, dan verloopt het doortellen niet langer automatisch. Je moet er zodoende zelf voor zorgen dat je facturen chronologisch geadministreerd worden door de nummers handmatig aan te passen.

Onbekende oorzaak factuurnummers

Mocht je niet weten wat de oorzaak is van het niet automatisch doortellen, probeer dat eens het nummer dat je zou willen gebruiken handmatig in te voeren onder het factuurnummer op je factuur. Uit ervaring blijkt dat dit vrijwel altijd werkt. We zeggen vrijwel omdat het bij ons altijd werkt, maar we natuurlijk nooit zeker kunnen weten dat dit bij iedereen altijd zo is :)

door Mari Laatste update: 14 Jul, 2021