Help > The Bookie Diensten > Dienstverlening

Nieuwe abonnementen vanaf 2021

Welke abonnementsveranderingen vinden er in 2021 plaats?

Na 6 jaar ondernemen is het tijd voor een evaluatie: hiervoor nemen we alle feedback van klanten mee én kijken we naar de cijfers. Uit deze analyse hebben we twee conclusies getrokken wat betreft de abonnementen:

1. The Bookie klanten zijn blij met ons en sommigen hebben behoefte aan meer begeleiding 

2. het bestaande Starters abonnement is in veel gevallen helaas niet meer realistisch en kost ons zelf te veel

1. Nieuw abonnement

Chill systeem, fijne boekhouders en fijn dat ik af en toe een vraagje kan stellen. Maareh ik wil wel wat meer van jullie aandacht. Ik snap dat dat met de huidige tarieven natuurlijk niet uitkomt, maar wat als ik wat meer betaal? Dan heb ik het idee dat jullie proactief meedenken en kunnen jullie echt de tijd nemen om me wat vaker op opties te wijzen of dingen toe te lichten.

Een hele specifieke vraag, die we het afgelopen jaar in verschillende vormen vaker hebben gekregen. Wíj́ zijn immers niet alleen gegroeid, maar ook de ondernemers die een aantal jaar terug als starter bij ons kwamen of al een tijdje bij ons zitten hebben vaak ook nieuwe behoeftes. Om daarin met jullie te kunnen meegroeien, roepen we een nieuw abonnement in het leven: The Bookie Plus.

NB Om te voorkomen dat wij uitdenken waar jullie behoefte aan hebben, hebben wij een aantal opties geïnventariseerd met deze enquete.

2. Afschaffing Starter abonnement

Zoals je leest staat er nieuwe klanten. Dat betekent dat jij als bestaande klant, of je nou een original Bookie Baas bent sinds 2016 of in oktobr 2020 je abonnement hebt afgesloten, in 2021 nog gebruik kunt maken van het Starterstarief indien je omzet minder dan €12.000 is. Voor jou verandert er dit jaar niets.

Maar daarnaast kunnen het goedkoopste abonnement helaas niet meer beschikbaar stellen voor 2021. UIt de analyse van onze urenregistratie blijkt dat we voor het merendeel van de Startersabonnement nooit uitkomen. Als je bedenkt dat ons uurtarief € 75 is, dan hebben we per jaar maar 4,8 uur beschikbaar om je vragen te beantwoorden, je administratie te controleren, je fouten te corrigeren, je btw-aangiftes te doen en hierover met je te communiceren, je dossier voor de aangifte inkomstenbelasting samen te stellen, je jaarcijfers op te stellen en je inkomstenbelastingaangifte te doen. En dan houden we nog geen rekening met het contact met de Belastingdienst dat we over jou en je onderneming hebben. 

Kortom, we wilden het echt supergraag. Maar we zien dat met name in de communicatie met klanten, het versturen van (extra) herinneringen en het geven van feedback teveel tijd zit voor dit abonnement. En aangezien we niet op de kwaliteit van onze dienstverlening willen knibbelen, moeten we realistisch zijn. Dit abonnement is voor ons verre van rendabel: sterker nog, het kost ons teveel geld. 

Maar zoals gezegd, zijn we superblij met jou en willen we onze belofte houden. Dus heb je al een Startersabonnement dan mag jij dat tarief in 2021 nog steeds gebruiken.

door Mari Laatste update: 10 Nov, 2021