Help > Extra info en partners > Boekhouding WoordenBookie

Niet voldoende geld voor belasting: inkomstenbelasting en omzetbelasting

Wat moet ik doen als ik mijn belasting niet op tijd kan betalen?

Als je niet of te laat aangifte hebt gedaan bij de Belastingdienst. Of niet, niet volledig, of te laat hebt betaald dan ontvang je een naheffingsaanslag.

Heb je een aanslag ontvangen, en kun je die niet op tijd betalen? Dan zijn er een aantal opties. Zo kun je misschien 4 maanden uitstel (kortdurend) krijgen of kan je een betalingsregeling treffen. In uitzonderlijke gevallen kan je ook Bijzonder uitstel aanvragen. 

In alle gevallen contacteer je de Belastingdienst. Ben je klant bij The Bookie? Dan kunnen wij je hierbij helpen. Deze aanvragen zitten niet in je abonnement, maar doen we met liefde voor je. 

Inkomstenbelasting

Om kortdurend uitstel te kunnen aanvragen moet je voorheen de aangifte op tijd gedaan hebben, mag je niet eerder uitstel ontvangen hebben en mag er ook nog geen dwangbevel gestuurd zijn. Daarnaast mag het totaal van je openstaande belastingschuld niet meer dan € 20.000 zijn. Hieronder valt dan niet de belastingschuld waartegen je bezwaar hebt gemaakt en waarvoor je uitstel van betaling hebt gekregen.

Heb je langer de tijd nodig en gaat het om andere belastingen dan motorrijtuigenbelasting? Vraag dan om een betalingsregeling. Lees hier meer.

Omzetbelasting

We raden je altijd aan om btw aangifte te doen en dit niet uit te stellen. Lees hier waarom niet. Is het zo dat je aangifte niet direct kunt betalen? Vraag dan pas uitstel van betaling nadat je van de Belastingdienst een naheffingsaanslag hebt ontvangen.

De Belastingdienst zegt duidelijk: Let op
Later betalen kost geld: u moet rente betalen.

door Mari Laatste update: 27 Nov, 2020