Help > The Bookie Online > Uitgaven

Kwitantie | de factuur van niet-ondernemers

Hoe betaal ik mensen die niet zijn ingeschreven bij de KVK?

Het belangrijkste voor jouw administratie is het hebben van een betaalbewijs voor de kosten die je gemaakt hebt. Dus huur je iemand in, die geen ondernemer is, handel dat dan op de onderstaande manier af.

Een kwitantie (ontvangen)

Een kwitantie lijkt op een factuur, maar is wel anders: het is namelijk een document dat ondertekend is door de persoon met wie je samenwerkt (die dus niet bij de KvK ingeschreven staat). Hij/zij/die verklaart dat jij betaald hebt en dat je de goederen of diensten ontvangen hebt

Een kwitantie moet duidelijk maken wat je samenwerkingspartner voor je gedaan heeft en voor welk bedrag. De kwitantie moet aan jou als opdrachtgever (en betaler) gericht zijn, de datum van de levering van de diensten moet er op staan en er moet afgesloten worden met de naam en de handtekening.

Jij kunt de kwitantie doorsturen (met Plus) of zelf in de boekhouding verwerken. Hierdoor wordt je winst lager en hoeft er dus minder belasting betaald te worden. Dus ook al vraagt het bedrijf om een factuur, ga nooit factureren als particulier. Maak een kwitantie, dat is wél een geldig document voor de bedrijfsadministratie van jouw opdrachtgever.

Kan je samenwerkingspartner een kwitantie in een gratis versie van The Bookie Webapp maken?

Ja. Door een gratis account aan te maken van The Bookie Webapp kan iemand een factuur aanmaken in The Bookie Webapp en zo voldoen aan de vereisten van een kwitantie. (Daarnaast is dit ook handig voor je samenwerkingspartner zodat alle inkomsten vanuit freelance klusjes voor inkomstenbelasting op een rijtje staan)

Vervolgens kan zowel een digitale de factuur met handtekening gemaild worden of de factuur geprint worden en dan met handtekening gescand naar je verstuurd worden.

door Mari Laatste update: 23 Feb, 2024