Help > The Bookie Online > Overzichten

Klant: overzichten en (verkoop of inkoop)totalen

Waar vind ik de omzet, de bedragen die openstaan en het percentage omzet per klant?

Het komt regelmatig voor dat je meerdere malen met eenzelfde opdrachtgever werkt en/of hem of haar zelf inhuurt als derde om werk voor jou te verrichten. Daarom hebben we in The Bookie Webapp de mogelijkheid gecreëerd dat je op meerdere plekken in de app kunt zien wat de omzet per klant is, welke facturen er betaald zijn en wat er nog openstaat, of een klant naast afnemer ook leverancier is en hoe de omzet uit deze ene klant zich verhoudt tot het totaal van je omzet.

Zoekbalk

Door bovenin The Bookie Webapp in de zoekbalk de naam van je klant in te voeren krijg je onderverdeeld in Verkopen en Uitgaven te zien welke facturen betrekking hebben op de desbetreffende klanten. Alles is hier lekker klikbaar zodat je vanuit hier naar een factuur, klant of overzicht kan.

Inzicht in de omzet in relatie tot je totaalomzet

In je Winst- en Verliesrekening onder Overzichten in de linkerzijbalk vind je het totaal aan verkopen, het totaal aan uitgaven en je winst. Onder deze omzet vind je je Verkopen gespecificeerd per belastingtarief. Zodra je op een van de Verkopen klikt zie je per tarief de facturen die daaronder vallen inclusief de opdrachtgevers/afnemers.

Inzicht in klantrelatie

Als je op een klant klikt in The Bookie Webapp, vanuit de Winst- en Verliesrekening, het Adresboek of je Overzicht facturen onder Verkopen, kun je een klantkaart vinden. Hierin staan drie tabbladen die je meer inzicht geven in de relatie je met dit bedrijf of deze particulier hebt. Op het eerste tabblad staat of de klant naast afnemer ook leverancier is. Daarnaast vind je hier de totaal omzet (exclusief btw) en het openstaande bedrag (inclusief btw). Op het tweede tabblad kan je de contact- en adresgegevens aanpassen. Tot slot kan je op het derde tabblad het overzicht aan verstuurde (en ontvangen) facturen vinden. Net als in je reguliere Overzicht facturen zie je ook hier of een factuur als betaald is geregistreerd. De balk is dan groen. Is de balk rood? Controleer dan of je factuur betaald is. Zo ja, dan klik je op de knop Betaling. Zo niet, dan stuur je met een druk op de knop Herinnering nog een keer een mailtje met de factuur.

door Mari Laatste update: 18 Nov, 2022