Help > The Bookie Online > Inkomsten- & Vennootschapsbelasting > B.V.

Hoe werkt salaris als je DGA bent bij je eigen B.V.?

1. Holding of werkmaatschappij én werknemer

De directeur is in dienst bij de holding of werkmaatschappij (B.V.) en staat daarom daar op de loonlijst. Deze B.V. maakt dus loon over naar werknemer, de directeur, én betaalt loonheffing na aanleiding van de loonaangifte die de Bookie doet. In het kort:

  1. Bookie maakt loonstrook van/voor de DGA van B.V. (Holding of Werkmaatschappij) en doet die loonaangifte bij de Belastingdienst. Wij doen dit in de maand zelf.
  2. B.V. betaalt loon aan DGA (persoonlijke rekening) én betaalt loonheffing aan Belastingdienst, op basis van info die The Bookie aanlevert. Dit mag in de maand erna.

Aangezien je deze taken elke maand moet uitvoeren raden we je aan om deze aan het eind van de maand terugkerend in je agenda te zetten. Zo voorkom je dat je een deadline mist en een boete krijgt.

2. Holding, werkmaatschappij én werknemer

Achterliggend idee is: holding verhuurt een directeur aan de werkmaatschappij en stuurt daarom een factuur.
De directeur is in dienst bij de holding en staat daarom daar op de loonlijst. Holding maakt dus loon over naar werknemer, de directeur, én betaalt loonheffing na aanleiding van de loonaangifte die de Bookie doet. In het kort:

  1. Ondernemer stuurt factuur van Holding admin naar Werkmaatschappij admin.
  2. Werkmaatschappij betaalt factuur van Holding en neemt deze op in admin van werkmaatschappij
  3. Bookie maakt loonstrook van/voor de DGA van Holding en doet die loonaangifte bij de Belastingdienst
  4. Holding betaalt loon aan DGA (persoonlijke rekening) en betaalt loonheffing aan Belastingdienst, op basis van info die The Bookie aanlevert.

Aangezien je deze taken elke maand moet uitvoeren raden we je aan om deze aan het eind van de maand terugkerend in je agenda te zetten. Zo voorkom je dat je een deadline mist en een boete krijgt.

Veelgestelde vragen

Betaal de loonbelasting altijd aan de Belastingdienst. Dit is geld dat je verschuldigd bent na het doen van een (loon)aangifte. Je salaris kun je eventueel (een maand) later betalen.

Kan ik mijn loon als DGA verlagen?

Er is een gebruikelijkloonregeling waarbij je jezelf als werknemer minimaal het bedrag moet uitbetalen dat gebruikelijk is. Dit verandert per jaar.

> Bekijk de informatie over Loon en aanmerkelijk belang van de Belastingdienst.

Gerelateerde FAQ's

> Loonadministratie: salaris personeel of DGA

Loonadministratie door The Bookie | Hoe werkt NMBRS?

door Mari Laatste update: 02 Jul, 2024