Help > The Bookie Online > Inkomsten

Een creditfactuur maken

Wanneer en hoe maak ik een creditfactuur?

Soms kan het zijn dat je factuur moet herstellen, omdat het bedrag niet klopt, er andere afspraken met de opdrachtgever bleken, andere informatie niet klopt of je het bedrag kwijtscheldt.

Om je administratie kloppend te houden herstel je dit met een creditfactuur: een factuur met de bedragen negatief, aka met een – teken ervoor. Verwijder de eerder gestuurde factuur dus niet.

In The Bookie Webapp stel je een reguliere factuur op via de Factuur knop op je Dashboard. Je maakt een nieuwe factuur met nieuw factuurnummer, zoals je gewend bent, maar zet de bedragen die aangepast moeten worden negatief op de factuur. Dus in plaats van € 300 te facturen vul je nu – € 300 in indien dat het bedrag is dat je moet verrekenen. Bij de mogelijkheid tot aanvullende informatie op de factuur schrijf je Creditfactuur of Creditnota. Deze creditfactuur verstuur je naar de opdrachtgever en registreer je in je verkoop/inkomstenadministratie. The Bookie Webapp doet automatisch. Daarmee hef je (een deel van) het eerder gestuurde bedrag op.

Je kunt hierna, indien nodig, een nieuwe factuur maken met de juiste gegevens.

door Mari Laatste update: 15 Jul, 2021