Help > The Bookie Online > The Bookie Diensten & Abo > Werkwijze abonnementen

Bedrijf en/of abonnement stopzetten

Hoe zeg ik mijn samenwerking met The Bookie op als ik in loondienst ga of het abonnement niet langer wil?

Op deze pagina:

Waarom stop je?
Wanneer zet je je abonnement stop?
Hoe zet je het abonnement stop?

Waarom stop je?

Je schrijft je bedrijf uit

Ga je in loondienst of houd je om een andere reden op met je eenmanszaak? Dan hoef je na de afronding van dit kwartaal ook geen btw aangiftes meer te doen. Wel moet je aan het eind van het jaar bij de aangifte inkomstenbelasting de inkomsten uit je bedrijf opgeven. Afhankelijk van een aantal factoren, zoals de duur dat je je bedrijf gehad hebt, de omzet en overige criteria, dien je waarschijnlijk ook jaarstukken te hebben. Lees hier waar je allemaal aan moet denken.

Je gaat je administratie zelf afhandelen of laat het een andere boekhouder doen

In dit geval kies je een van de onderstaande opties, afhankelijk van welke werkzaamheden je nog wilt dat we doen. In alle situaties vragen we je om ons een mailtje te sturen met de reden van je vertrek. Daarmee zorgen we er samen voor dat wij ons afmelden als je belastingconsulent, weten we zeker dat we de juiste werkzaamheden voor je uitvoeren en kunnen wij leren van je feedback indien toch niet tevreden was.

Wanneer zet je je abonnement stop?

Optie 1 Stoppen per direct - geen werkzaamheden meer

Mail je team of info@thebookie.nl en vraag of ze per direct je abonnement stop willen zetten. De betalingen houden per deze maand op net als onze werkzaamheden. Wij doen geen btw aangiftes en aangifte inkomstenbelasting voor je. Met je basis account behoud je toegang tot je administratie.

Optie 2 Stoppen na het kwartaal - laatste btw aangifte

Mail je team of info@thebookie.nl en vraag of ze na de laatste kwartaal betaling (dus maart, juni, september of december) je abonnement stop willen zetten én geef aan dat de aangifte wel door ons gedaan moet worden. Zorg dat je op of voor de 8ste op de knop 'bijgewerkt' hebt geklikt. Wij doen geen verdere btw aangiftes en aangifte inkomstenbelasting meer voor je.

Optie 3 Stoppen na het boekjaar - laatste IB aangifte

Ongeacht of je bedrijf nog ingeschreven staat of niet kun je het abonnement laten doorlopen. Wij doen dan aan het eind van het jaar je aangifte inkomstenbelasting (en eventueel van je fiscaal partner) en houden hiermee rekening met overige inkomsten bijvoorbeeld uit loondienst verband. Door deze optie te selecteren ronden we je administratie nog steeds af voor een vast bedrag.
LET OP: mail op tijd met je team of info@thebookie.nl zodat er na december geen afschrijvingen meer plaatsvinden.

Hoe zet je het abonnement stop?

Wat je moet doen zodra je je Bookie abonnement opzegt

  1. Mail je team of info@thebookie.nl en laat weten wat je wensen zijn en per wanneer onze werkzaamheden ophouden.
  2. Exporteer je data in een excel of csv. Lees hier hoe.

Wat The Bookie doet

  1. Wij melden of af bij de Belastingdienst als je consulent, trekken je machtigingen in en vragen geen uitstel meer aan (tenzij je optie 3 gekozen hebt).
  2. De automatische afschrijvingen houden op.
  3. Wij leveren de documenten aan die je nodig hebt.

door Mari Laatste update: 21 Mei, 2024