Help > The Bookie Diensten > Dienstverlening

Bedrijf en/of abonnement stopzetten

Hoe zeg ik mijn samenwerking met The Bookie op als ik in loondienst ga of het abonnement niet langer wil?

Je schrijft je bedrijf uit

Ga je in loondienst of houd je om een andere reden op met je eenmanszaak? Dan hoef je na de afronding van dit kwartaal ook geen btw aangiftes meer te doen. Wel moet je aan het eind van het jaar bij de aangifte inkomstenbelasting de inkomsten uit je bedrijf opgeven. Afhankelijk van een aantal factoren, zoals de duur dat je je bedrijf gehad hebt, de omzet en overige criteria, dien je waarschijnlijk ook jaarstukken te hebben. Lees hier waar je allemaal aan moet denken.

Je gaat je administratie zelf afhandelen of laat het een andere boekhouder doen

In dit geval kies je een van de onderstaande opties, afhankelijk van welke werkzaamheden je nog wilt dat we doen. In alle situaties vragen we je om ons een mailtje te sturen met de reden van je vertrek. Daarmee zorgen we er samen voor dat wij ons afmelden als je belastingconsulent, weten we zeker dat we de juiste werkzaamheden voor je uitvoeren en kunnen wij leren van je feedback indien toch niet tevreden was.

Optie 1 Stoppen per direct - geen werkzaamheden meer

Je zegt het abonnement per direct op. Dat doe je door je abonnement terug naar basis te zetten. De betalingen houden per deze maand op net als onze werkzaamheden.Wij doen geen btw aangiftes en aangifte inkomstenbelasting voor je. Met je basis account behoud je toegang tot je administratie.

Optie 2 Stoppen na het kwartaal - laatste btw aangifte

Nadat je drie betalingen van het kwartaal gedaan hebt (dus na de betaling van maart, juni, september of december) zet je je abonnement terug naar basis en stuur je ons een mailtje met het verzoek om de aangifte wel te doen. Wij doen dan nog btw aangifte, zodra jij vòòr de 8ste op de knop 'bijgewerkt' hebt geklikt. Wij doen geen verdere btw aangiftes en aangifte inkomstenbelasting meer voor je.

Optie 3 Stoppen na het boekjaar - laatste IB aangifte

Ongeacht of je bedrijf nog ingeschreven staat of niet kun je het abonnement laten doorlopen. Wij doen dan aan het eind van het jaar je aangifte inkomstenbelasting (en eventueel van je fiscaal partner) en houden hiermee rekening met overige inkomsten bijvoorbeeld uit loondienst verband. Door deze optie te selecteren ronden we je administratie nog steeds af voor een vast bedrag.
LET OP: zorg zelf dat je na de betaling van december je abonnement terug zet naar 'Bookie Basis' 

Wat je moet doen zodra je je Bookie abonnement opzegt

  1. Laat je eigen Bookie of ons via info@thebookie.nl even weten wat je wensen zijn en per wanneer houden onze werkzaamheden op
  2. Exporteer je data in een excel of csv. Lees hier hoe.
  3. Zet dan pas je abonnement terug naar basis. Lees hier hoe.

Wat The Bookie doet

  1. wij melden of af bij de Belastingdienst als je consulent, trekken je machtigingen in en vragen geen uitstel meer aan (tenzij je optie 3 gekozen hebt)
  2. je ontvangt van ons een zip file met je bonnen genummerd volgens je export.
  3. de automatische afschrijvingen houden op

door Mari Laatste update: 01 Dec, 2020