Help > The Bookie Online > The Bookie Diensten & Abo > Kosten & werkzaamheden buiten abonnement

Bankkoppeling activeren | ponto (bèta)

Let op: deze koppeling is alleen in overleg beschikbaar bij B.V. abonnementen, kost extra en is een BETA functionaliteit. Dat betekent dat deze koppeling niet beschikbaar is. Wil je dit wel? Houd dan rekening met de bijkomende kosten en neem contact op met je Bookie.

Met een bankkopeling worden transacties van de gekoppelde bankrekeing automatisch geimporteerd in je bankboek van The Bookie. Voor de daadwerkelijke koppeling maak je een account aan bij Ponto.

Ponto

1. Maak een Ponto account aan.

2. Voeg in Ponto onder "Account" je bankrekening toe een volg de instructies. Je logt in bij je bank om de koppeling tussen je bankrekening en je Ponto account te activeren.

The Bookie

Nu je bankrekenig met Ponto is gekoppeld kun je je Ponto account met The Bookie koppelen. 

1. In je Bookie account ga je naar je bankinstellingen. Voeg de bankrekening toe.

2. Nu je de bankrekening in The Bookie app hebt toegevoegd dien je The Bookie app met Ponto te koppelen en The Bookie app toestemming te verlenen om je gegevens uit je Ponto account te kunnen inzien. Hiervoor ga je onder je administratie instellingen naar het tabblad Koppelingen. Klik op "Koppel je Ponto account".

3. Nu je bankrekening gekoppeld is, moet je de 1e synchronisatie uitvoeren. Ga terug naar je bankinstellingen. Als het goed is zie je nu bij je bankrekening een groen bolletje staan dat aangeeft dat de bankkoppeling actief is. Klik op de knop "Synchroniseer bankrekening" en geef in het venster de datum op vanaf wanneer de transacties met terugwerkende kracht gesynchroniseerd moeten worden. In de meeste gevallen zal dit 1 januari van het huidige jaar zijn. Let op: afhankelijk van je bank, kunnen de transacties waarschijnlijk maximaal 90 dagen terug ingezien worden. Als dit niet voldoende is zal gewerkt moeten worden met een  MT940 bestand om de transacties in de Bookie App te krijgen. Doe dit altijd in overleg met je Bookie.

Nu de bankkoppeling actief is wordt 4 maal per dag de transacties met je bankrekening gesynchroniseerd. Dit gebeurt rond 8.00 uur, 14.00 uur, 20.00 uur en 2.00 uur.

Kosten

Het bijwerken / controleren / corrigeren van het bankboek is veel extra werk voor je Bookie. Kosten zijn in overleg. Naast de kosten voor The Bookie rekent Ponto €4 / rekening / maand voor de synchronisatie van de koppeling. 

door Gijs Rietveldt Laatste update: 01 Feb, 2024