Help > Extra info en partners > Ondernemerschap

Arbeidsongeschiktheidsverzekering of -voorziening

Kan The Bookie me helpen met een AOV?

Ziek worden is een risico dat alle zzp’ers lopen. Onze specialisme ligt in de boekhouding en dat houden we graag zo. Toch willen we heel graag helpen bij vraagstukken van onze klanten. Aangezien we bij The Bookie geloven in de kracht van het netwerk, zijn we op zoek gegaan naar twee alternatieven voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering waarbij juist dat netwerk van pas komt: Common Easy en het Broodfonds.

Common Easy

CommonEasy is een slimme tool om samen met je netwerk een backup te vormen. Weer terug naar de kern, maar met het gemak van de online wereld. Hier spaar je samen met je vrienden en collega’s om elkaar te kunnen helpen. En als er niks gebeurt? Dan blijft het geld gewoon van jou! Op CommonEasy is zekerheid sociaal, slim en flexibel. Zodat het altijd in jouw voordeel werkt!

Voordelen

  • online makkelijk door koppeling van bekenden, niet nodig om extra af te spreken.
  • brede dekking door tweede en derde cirkel
  • geen opstartkosten
  • binnen 3 minuten geregeld

Broodfonds

Een broodfonds is een collectieve voorziening voor arbeidsongeschiktheid, ontwikkeld dóór en vóór ondernemers. Kleine groepen van minimaal 20 en maximaal 50 zelfstandigen met verschillende beroepen spreken in een broodfonds af om elkaar bij arbeidsongeschiktheid met schenkingen te steunen. Broodfondsen zijn betaalbaar, kleinschalig en transparant.

Voordelen

  • offline sterk door persoonlijke betrokkenheid op basis van terugkerende bijeenkomsten
  • kleine cirkel van maximaal 50 mensen
  • de BroodfondsMakers bieden hulp bij administratieve zaken en de schenkingen en geven advies bij de besluitvorming van je vereniging

AOV bijdrage in je administratie in The Bookie Webapp

De maandelijkse inleg die je naar je eigen rekening via Common Easy of het Broodfonds overmaakt, is privévermogen, geen zakelijke kostenpost en dus niet aftrekbaar. Het saldo van je rekening moet je ieder jaar opgeven voor de inkomstenbelasting, via je checklist in The Bookie Webapp. Als je schenkingen uit je common of broodfonds ontvangt, betaal je daar geen inkomstenbelasting over, want schenkingen gebeuren vrijwillig, zijn dus geen inkomen uit werk en ook geen uitkeringsrecht. Je abonnementskosten mag je wel als zakelijke kost opvoeren. Naast een vergoeding bij ziekte in Commoneasy een zakelijke dienst die je kan helpen aan een netwerk voor bijvoorbeeld nieuwe opdrachten of vervanging bij ziekte. 

door Mari Laatste update: 09 Jul, 2020