Help > The Bookie Online > Expenses

Mobile phone and subscription

This article is not yet available in your language

Mag ik mijn mobiele telefoonkosten opvoeren?

Voor ondernemers en dus ook zzp'ers zijn zakelijke telefoongesprekken over het algemeen fiscaal aftrekbaar. Met name als zzp'er is je privé leven vaak zo nauw verbonden met de werkzaamheden die je verricht dat je veel tijd tijd spendeert aan het uitzoeken, contact leggen, voorbeiden en praten over je onderneming. Welke voorwaarden stelt de Belastingdienst bij een telefoon van de zaak?

Omzetbelasting en inkomstenbelasting

Alle btw die gerekend is op de kosten van een telefoon van je onderneming zijn aftrekbaar. De btw op de factuur wordt zodoende verrekenen bij de aangifte omzetbelasting. Daarnaast zijn alle kosten aftrekbaar van de winst. Dit geldt voor zowel je abonnements- en gesprekskosten als je dataverbruik.

Factuur invoeren

Download je factuur en controleer dat hier de btw op staat. Alleen dan mag je de btw opvoeren, oftewel aftrekken. Staat er geen btw op je factuur? Vraag deze dan aan bij je provider. Voeg deze facturen in zijn geheel bij uitgaven toe. Wij passen de privé correctie toe.

Heb je ook een toestel dat je afbetaalt? Lees dan hieronder wat je moet doen.

Abonnementskosten en toestel aflossing

Let er wel op dat een factuur onderverdeeld kan zijn in de afbetaling van een telefoon/toestel en je belkosten. Deze voer je apart in op verschillende boekregels. Dat doe je door binnen één factuur een nieuwe boekregel toe te voegen.

Rubriek en/of kostenpost toevoegen

Staat 'Aflossing Toestel' er niet bij? Klik dan op Rubriek en selecteer op het tabblad een extra kostenpost 'Aflossing toestel'.

Lees hier hoe dat gaat.

by Mari Last update: 05 Sep, 2023